Circulars

En aquest apartat es mostraran les circulars de caràcter general dirigides a totes les famílies. Aquestes circulars, juntament amb les específiques per a cada un dels cursos o cicles, s'envien a través del GESTIB.

circular 26 de gener de 2023 (II)

Benvolgudes famílies,

Us informam que per treballar el projecte «No hi ha Planeta B: Som l’espurna contra el canvi climàtic» comptarem a primària amb la col·laboració d’Arquitectives que amb el fil conductor «El pati com a refugi climàtic» proposarà un procés de re-disseny comunitari del pati, per tal de començar a convertir-lo en un refugi climàtic.

L’activitat d’Arquitectives es durà a terme a partir de la propera setmana i constarà de 10 sessions per grup d’1 hora de durada cadascuna.

L’import total de l’activitat és de 24€ per infant, import que quedarà reduït de la següent forma:

-Subvenció Ajuntament: 9 euros per infant.

-Subvenció AMIPA: 8 euros per infant (famílies associades).

-Aportació per part de l’escola: 3’5 euros per infant.

-Aportació voluntària famílies d'inici de curs: 3’5 euros per infant (famílies que han fet l’ingrés de l’aportació).

Així doncs, només s’haurà de fer pagament en els següent casos:

Socis AMIPA que no han abonat l’aportació voluntària anual 3’5, euros

No socis AMIPA que no han abonat l’aportació voluntària anual 11’5,-euros

No socis AMIPA que han abonat l’aportació voluntària anual 8,-euros

L’ingrés s’ha de fer al Nº COMPTE ES25 2100 6914 5113 0019 2135 abans de dia 20 de febrer de 2023 i haureu d’enviar el comprovant al correu info@ceipmasalva.org indicant:

-Concepte: Arquitectives.

-Nom, llinatges i curs del nin/nina.

Us facilitam l’enllaç de la web d’Arquitectives (https://arquitectives.com/) per si la voleu consultar.

Atentament,

L’equip docent de primària i l’equip directiu.

circular 26 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

L’alumnat de 2n i 3r cicle anirà properament al centre esportiu UDYR a realitzar unes jornades esportives. 2n cicle hi anirà el 2 i 9 de febrer. I 3r cicle els dies 6 i 20 de febrer. L’alumnat anirà acompanyat pels seus tutors i tutores, caminant des de l’escola al lloc de l’activitat, per la qual cosa necessitam que signeu les autoritzacions de la sortida a l’agenda escolar. L’activitat té un cost total de 5€ (2’5€ per alumne/a i dia). D’aquesta quantitat, les famílies que feren l’aportació voluntària a principi de curs només han de pagar 2’5€ (els altres 2’5€ es pagaran de l’aportació).

El pagament s’ha de realitzar abans de dia 1 de febrer de 2023 a les tutores i tutors dels vostres infants.

Atentament,

L’equip docent de 2n i 3r cicle d’educació Primària.


circular 19 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

Us informam que els infants de primària participaran a l'activitat "Idees Rodones" del Centmat. Es tracta d'una activitat matemàtica que inclou visita d'exposició i taller manipulatiu al centre cultural de la Misericòrdia.

Les dates de visita a l'exposició seran les següents:

-2n i 5è divendres 3 de febrer

-3r i 4t dimecres 8 de febrer

-1r i 6è dijous 9 de febrer

L'activitat és gratuïta i ens desplaçarem en metro. Caldrà que signeu l'autorització a l'agenda.

Us adjuntam calendari d'activitats per si voleu participar pel vostre compte.

Atentament,

L'equip directiu.


circular 18 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

Us informam que per justificar les faltes d’assistència dels infants no basta que ho faceu saber telefònicament o de paraula. Tal i com diu la normativa, ens ho heu de comunicar per escrit pels mitjans establerts (agenda, correu corporatiu de tutoria o Gestib).

Us recordam que només són justificables les absències que contempla la normativa de la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

Salutacions,

L’equip directiu.


circular 13 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

us informam que dijous 19 de gener celebrarem Sant Antoni i Sant Sebastià amb fogueró, caretes, gloses i torrada. Aquest dia els infants acostumen a venir vestits de color vermell o negre (si duen forques o banyes convé que duguin el nom marcat). Per berenar poden dur llonganissa, botifarró o salsitxes i pa dins una carmanyola (evitau embolicar els aliments amb paper d’alumini). El professorat torrarà el berenar dels infants al fogueró (les mestres d’educació infantil posaran graelles a les portes de rebuda de les classes a partir del proper dilluns on les famílies haureu d’anotar el que els infants duran per berenar el dijous) .

La propera setmana a l’entrada principal de l’escola trobareu Sant Antoni i el dimoni . També trobareu una tauleta amb post-its on tothom qui vulgui podrà anotar allò que li agradaria cremar al nostre fogueró. Els infants poden dur un tió per aconseguir que el nostre fogueró sigui encara més gran durant el transcurs de la setmana vinent o el mateix dia 19. En l’organització d’aquest festa comptam amb la col·laboració de l’AMIPA.

Atentament,

L’equip directiu.

circular 12 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

Com us vàrem informar, des del 9 de gener una nova empresa (Comensals) gestiona el menjador de l'escola. Els preus, nombre de monitores i horaris continuen igual, però els usuaris fixos han de signar un nou full d'inscripció i la domiciliació bancària. Aquestes gestions s'han de realitzar abans de dimecres 18 de gener (darrer dia). Us demanam que passeu per secretaria a fer aquest tràmit entre demà matí, dimarts 17 i dimecres 18 de 8:30 a 14:30 hores. Ha de signar els documents la mateixa persona que fins ara tenia domiciliat el rebut.

A partir del mes de febrer, tota la gestió, tant econòmica com de personal, la farà l'empresa «Comensals», així com l'atenció directa a les famílies. Més endavant us informarem d'horaris d'atenció, telèfons, etc...

Salutacions,

L'equip directiu


circular 03 de gener de 2023

Benvolgudes famílies,

Primer de tot, esper que esteu gaudint d’aquestes festes amb salut i en família.

Us volia informar que el servei de contractació de la Conselleria d’Educació i Formació Professional autoritza la cessió condicionada del contracte administratiu de servei de menjador escolar del CEIP Maria Antònia Salvà, per part de Newrest Group Holding SA a favor de Comensals Menjadors Escolars SL.

A partir del 9 de gener començarà aquesta nova empresa a gestionar el menjador de l’escola. Els preus, nombre de monitors/es i horaris continuen igual. S’haurà de signar un nou full d’inscripció al servei de menjador i la domiciliació bancària per l’alumnat fix. Aquestes gestions les anirem realitzant al mes de gener des de secretaria.

A partir del mes de febrer, tota la gestió, tant econòmica com de personal, la realitzarà l’empresa «Comensals», així com l’atenció directa a les famílies.

Atentament,

L’equip directiu

circular 19 de desembre de 2022

Apreciades famílies,


Us comunicam una sèrie d’informacions diverses d'interès per a aquest final de trimestre:


 • Teniu fins dimarts 20 de desembre per fer aportacions en la recollida de productes bàsics d'alimentació i higiene en favor de Càritas.

 • Dimecres 21 rebrem la visita dels patges Reials que recolliran les cartes col·lectives que cada grup ha escrit per demanar algun present per a l'aula als Reis d'Orient. Agraïm a l'APIMA l'organització d'aquest esdeveniment.

 • A més, com a cloenda, dijous 22 realitzarem un concert de Nadal: tot l’alumnat es reunirà al gimnàs de l’escola per interpretar les cançons preparades amb la mestra de música.

 • Enguany recuperam la xocolatada organitzada per l'AMIPA amb la col·laboració de l'alumnat de 6è de primària. Serà dijous 22 a les 16 hores.

 • Els informes dels vostres fills i filles estaran disponibles dia 22 a partir de les 15 hores a través del GESTIB. En el cas dels cursos parells de primària heu d'anar a les tres barres horitzontals que trobareu a l'esquerra quan entreu al GESTIB, pitjar a Qualificacions i seguidament a Avaluació. Als cursos senars de primària i als d’educació infantil el recorregut és semblant, però heu d'anar a Avaluació per criteris. No dubteu a contactar amb la direcció del centre si teniu dificultats per accedir-hi.

 • També us volem recordar que podeu anar consultant el progrés de l'alumnat dels cursos LOMLOE a l'aplicació del GESTIB.

 • Dijous dia 22 finalitzaran les classes; aquest dia no hi haurà activitats extraescolars. El curs es reprendrà dilluns 9 de gener de 2023.


Us desitjam molt bones festes i un venturós i pròsper 2023.

Salutacions cordials,

L'equip directiu

Circular 13 de desembre de 2022

Des de Cáritas Mallorca ens emanen col·laboració amb el "REBOST", una de les iniciatives emmarcades dins la Campanya de Nadal "Només l'amor ho il·lumina tot" que té per objectiu donar la millor resposta a les persones més empobrides de la nostra illa i donar un missatge d'esperança i compromís amb els que més pateixen.

Enguany se continua impulsant la Campanya del Rebost que té com a finalitat promoure l'accés a l'alimentació com a dret de la ciutadania, des de la perspectiva de la dignitat i l'autonomia de les persones. Per això ens proposen dues maneres de col·laborar amb Càritas en aquest sentit:

• Recaptant fons perquè cada infant aporti 1€ solidari o el que desitgi, que es destinarà a ajudes econòmiques per a famílies en situació d'exclusió o vulnerabilitat, pera que puguin realitzar la seva compra de forma normalitzada. Així donam autonomia a les persones perquè puguin adaptar el seu menú a les seves necessitats i costums, llibertat per anar a comprar a les botigues que decideixin, segons proximitat, abaratiment,etc... i sense cap identificació que les estigmatitzi com a persones vulnerables. En cas d'escollir aquesta modalitat, podeu fer l'ingrés a CAIXA COLONYA DE POLLENÇA - ES46 2056 0004 46 1001677119 o un BIZUM 38191 amb el concepte: REBOST i nom del centre escolar CEIP Maria Antònia Salvà.

• Fent una recollida de productes bàsics d'alimentació (OLI, BRIKS DE BROU, LLET, SUCRE, GALETES, CEREALS I CONSERVES, com tomàtiga, paté, sardines, tonyina...) i productes d'higiene i neteja de la llar (XAMPÚ, SABÓ, DENTÍFRICS, BOLQUERS, RASPALLS DE DENTS, LLEIXIU, DETERGENT DE ROBA, entre d'altres). Aquests seran encaminats cap a les persones que ho necessitin a través dels nostres 16 Centres de Distribució d'Aliments (CDA) o als punts de repartiment parroquials.

Els dies que es podrà dur al centre aquests productes seran del 14 al 20 de desembre.

Agraïm la vostra col·laboració.

Salutacions,

L’equip directiu

circular 02 de desembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Enguany som centre ecoambiental i hem anat treballant al llarg del trimestre distints aspectes sobre la sostenibilitat, el reciclatge i la cura del medi ambient.

Aquest aspectes i molts més ens han motivat per trobar un nom de projecte de centre que englobi totes les nostres preocupacions, esforços i voluntats per a un objectiu comú.

El nom triat és: No hi ha planeta B: Som l'espurna contra el canvi climàtic.

Ara continuarem la tasca per grups-classe on hauran de triar el seu nom d'aula.

Atentament,

L'equip directiu

circular 1 de desembre de 2022

Apreciades famílies,

Avui hem fet públic el resultat de les eleccions al consell escolar del centre. Estan penjats a les vidrieres que es troben als porxos de les entrades principals. Volem donar les gràcies als membres del consell escolar anterior per la seva participació i col·laboració; el nostre agraïment també a les persones que formen part de la Junta electoral, a les mares que han estat a la mesa electoral, així com als candidats.

Comunicar-vos també que la participació de les famílies ha estat del 16,45 per cent.

Salutacions cordials,

La direcció

circular 24 de novembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Tal i com ja vos vàrem informar el curs passat, el Consell de Ministres de dia 9 de març de 2021 va aprovar el "Plan Corresponsables", dotat amb 190 milions d’euros per a la conciliació de les famílies a Espanya, dels quals 4,9 milions corresponen a les Illes Balears. Aquests fons estan destinats al finançament de projectes per al desenvolupament d’actuacions i/o prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles o fills menors de 14 anys.

Dins aquest Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears, el curs passat es posà en marxa una actuació per al finançament parcial del cost de l'escola matinera en centres educatius públics per tal d’afavorir la conciliació de les famílies. Donat que ens han confirmat la continuïtat del Pla Corresponsables per a aquest curs 2022-23 per al finançament parcial de l’escola matinera en centres educatius públics per afavorir la conciliació de les famílies, us confirmam que es tornarà a posar en marxa a partir del mes de desembre.

Els preus de l’escola matinera a partir de desembre de 2022 seran els següents:

• Usuari fix mensual: 12€

• Usuari fix quinzenal: 7€

• Usuari eventual: 1€

El cobrament mensual es farà mitjançant transferència bancària, al compte següent:

ES88 2100 0149 1302 0011 3643 (CAIXABANK).

• Per poder fer ús del servei hauran de fer-nos arribar o presentar el justificant bancari, dins els primers 7 dies del mes en curs (en paper a la monitora responsable o per whatsapp/correu electrònic).

• Contacte Kcodril telèfon: 668850611 mail: kcodril@kcodril.org

Per a la correcta justificació d’aquest fons haureu d’emplenar un document que us donaran en arribar les monitores del servei a les famílies usuàries que es veuran beneficiades, perquè signeu l’assabentament del finançament de l’escola matinera.

Atentament,

L’equip directiu

circular 18 de novembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam de la publicació i comunicació de les candidatures definitives, el termini per sol·licitar ser supervisor/a i de la data

de les eleccions.

La llista definitiva de candidatures que es presenten a les eleccions del Consell Escolar 22-23 és:

• Bordoy Barceló M. Miquela.

• Reus Ferriol Mateu.

• Lladó Vich Jerònia.

• Cardona Juanals Gabriel.

• Hernández Pons Ruben.

• Crespí Vidal Maria.

• Barceló Cañellas Maria de la Concepció.

A partir d’aquesta data es dona inici a la campanya electoral.

Recordam el resultat del sorteig dels membres de la mesa electoral fou el següent:

Titulars:

• Gómez Vega, Silvia M.

• Martin Ardura, Carmen M.

Suplents:

• Soler Dols, Juan Ramón.

• Coya Soto, Francisca.

Dia 22 de novembre a les 12 h. es dona fi al termini per sol·licitar l'acreditació com a supervisor/a. També és el darrer dia perquè

pares i mares sol·licitin els sobres i les paperetes per votar per correu. Les eleccions seran dia 30 de novembre en tres franges

horàries:

• de 8:30 a 9:30 hores.

• de 13:30 a 14:30 hores.

• i de 16 a 17 hores.

Les famílies podran exercir el seu dret a votar a l’entrada de 1r cicle de primària.

Atentament,

La Junta Electoral

circular 15 de novembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us volem informar de la nova funcionalitat del GestIB:

Ja està disponible a la web de famílies l’opció de menú per veure la

informació sobre la valoració dels criteris d’avaluació en format web. A

més a més, també es podrà descarregar el resum i l'informe complet en

pdf.

L'opció de menú a la web de famílies és: Qualificacions/Informe de criteris.

Salutacions,

L'equip directiu


circular 10 de novembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam de la publicació i comunicació de les candidatures provisionals i dels resultats dels sorteigs de les meses electorals (Direcció i 2 mares/pares elegits per sorteig. El/la de menor d'edat actua com a secretari/ària).

La llista provisional de candidatures que es presenten a les eleccions del Consell Escolar 22-23 és:

 • Bordoy Barceló M. Miquela.

 • Reus Ferriol Mateu.

 • Lladó Vich Jerònia.

 • Cardona Juanals Gabriel.

 • Hernández Pons Ruben.

 • Crespí Vidal Maria.

 • Barceló Cañellas Maria de la Concepció.

El termini per a reclamacions a la llista provisional de candidatures: fins a les 12 hores de dilluns 14 de novembre de 2022.

El resultat del sorteig dels membres de la mesa electoral és el següent:


Titulars:

 • Gómez Vega, Silvia M.

 • Martin Ardura, Carmen M.

Suplents:

 • Soler Dols, Juan Ramón.

 • Coya Soto, Francisca.

Atentament,

La Junta Electoral


circular 9 de novembre de 2022

Benvolgudes famílies,

A partir del proper dilluns 14 de novembre s’obrirà una nova franja horària de sortida de menjador escolar de 15:25 a 15:30 hores.

Les famílies que vulgueu fer ús d’aquest nou horari de sortida tots els dies o alguns dies fixos ens ho heu de comunicar a secretaria del centre

abans de divendres 11 de novembre.

Per una altra banda, les famílies interessades en tastar el menú del servei de menjador ho poden fer seguint el següent procediment:

 • Avisar deixant un paper a la bústia de menjador abans de les 9:15 hores.

 • Informar si quedaran a dinar a menjador (horari de 13:30 a 14:05 hores) o se’n portaran el dinar (imprescindible deixar a secretaria, al

manco dues carmanyoles per persona amb el nom escrit dins una bossa abans de les 9:15 hores).

Salutacions,

L’equip directiu

circular 28 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

A partir del 2 de novembre comença un/a monitor/a més al servei de menjador escolar a causa de l'augment de ràtios. Per aquest motiu, el preu del menjador diari augmentarà, quedant de la següent forma:

• Preu de menú: 4'66€

• Preu monitoratge: 1'82€

Preu diari alumnat fix: 6’48€

Preu diari alumnat eventual: 6’87€

Aquests preus han estat aprovats en la sessió extraordinària del Consell Escolar del centre celebrada en data 27 d'octubre de 2022.

Per un altre costat, comptar amb un/a monitor/a més ens permetrà respondre a la proposta de millora d’oferir una primera franja horària de sortida de 15’25 a 15’30, a més de l’actual de 15’50 a 16 hores.

Per preparar l’organització d’aquesta sortida, necessitaríem saber quins infants en farien ús. A partir de la setmana vinent tendrem a la vostra disposició un imprès per tal que ens pugueu comunicar el vostre interès a utilitzar aquesta nova franja horària, la qual entrarà en funcionament una vegada s’hagi organitzat degudament.

Atentament, L'equip directiu

circular 27 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us recordam que dia 31 d'octubre és festiu de lliure elecció de centre.

Aprofitam l’ocasió per informar que, segons el calendari aprovat per la Junta Electoral i publicitat en la circular de dia 13 d’octubre, dia 28 d'octubre a les 12 hores finalitza el termini de presentació de candidatures per a les eleccions al Consell Escolar.

També us volíem recordar que dimarts 1 de novembre és el darrer dia per realitzar l’aportació voluntària a Educació Infantil (53€), i Educació Primària (30€). Si alguna família encara no ha fet arribar el justificant d’ingrés bancari a la tutora/tutor, us agrairíem que ho féssiu arribar per facilitar les tasques de gestió.

En darrer lloc, volem donar les gràcies a les famílies que s’han oferit per formar part del «banc de famílies col·laboradores» amb algunes de les quals ja hem contactat per dur endavant alguna activitat.

Atentament,

L’equip directiu

circular 24 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

Fem difusió del projecte lingüístic de centre que fou revisat al final del curs passat, i ho posam a disposició de la comunitat educativa per a les aportacions oportunes. Les aportacions les podeu adreçar al correu info@ceipmasalva.org i han de respectar la normativa vigent. Teniu temps fins divendres 4 de novembre.

El projecte lingüístic de centre (PLC) és el document en què s’estableix el tractament de les llengües als centres educatius. El projecte lingüístic reflecteix l’estratègia del centre per, a partir del context sociolingüístic, poder desenvolupar les capacitats de l’alumnat en el domini de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i de la llengua castellana.

El PLC es publicarà a la pàgina web oficial del centre i al GESTIB una vegada aprovat pel Consell Escolar. Aquest projecte inclou l’organització de les llengües d’ensenyament del centre i ha d’incorporar l’ensenyament en llengües estrangeres.

Salutacions,

L’equip directiu

circular 18 d'octubre de 2022

Estimades mares, pares i tutors legals:

Des de l'Ajuntament de Palma, i més en concret, des de la Policia Local, l'àrea d'Educació i

Mobilitat, esperem que vosaltres i els vostres éssers més estimats hagin tingut un feliç inici de curs

escolar. Amb les noves modalitats de transport més sostenible també arriben reptes nous. I si bé

tant la bicicleta com el patinet elèctric són uns vehicles fantàstics per circular per Palma, convé

tenir presents algunes normes bàsiques per la seguretat de tots i totes:

Ni els patinets ni les bicicletes poden anar per les voreres.

No es pot circular amb auriculars connectats.

No es pot fer servir el telèfon mòbil.

Amb patinet, es pot circular per carrils bici i per calcades 30.

Amb patinet s'han de portar elements reflectors que emboliquin el cos.

Amb patinet, no pot viatjar més d'una persona.

Amb patinet, no poden circular menors de 15 anys.

Al següent enllaç trobareu un resum amb la normativa fonamental:

https://www.mobipalma.mobi/ca/mobilitat/a-peu-bicicleta/vehicles-de-mobilitat-personal/#1538994250976-c791239c-ddbd

En aquest enllaç, es troba la normativa relativa a patinets (anomenats vehicles de mobilitat

personal tècnicament) explicada detalladament:

https://www.mobipalma.mobi/wp-content/uploads/2020/11/Boib_Decret_VMPs_ES.pdf

Moltíssimes gràcies pel seu temps,

Feliç i segura conducció!

circular 17 d'octubre de 2022 (I)

Benvolgudes famílies,

Tots els sindicats presents a les juntes de personal docent de Mallorca, Menorca i Pitiüses han

convocat una vaga, amb el lema «Ja n’hi ha prou», per demà 18 d’octubre de 12 a 14 h.

El centre romandrà obert durant la situació de vaga parcial convocada per al dia 18 d’octubre de 2022.

L’alumnat serà atès pel professorat que no exerceixi el seu dret a vaga i pels serveis mínims

anomenats.

Salutacions,

L’equip directiu


circular 17 d'octubre de 2022 (II)

Benvolgudes famílies,

Continuam recuperant activitats i festes del centre.

Divendres dia 21 d’octubre gaudirem de la festa dels bunyols a l’escola, on padrines i padrins ens ajudaran a cuinar aquesta típica recepta tradicional.

Us convidam a cercar una recepta i gaudir-ne al cap de setmana.

Atentament,

L’equip directiu.


circular 13 d'octubre de 2022

CALENDARI D'ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR CURS 2022-2023

13/10/2022 Informació a tota la comunitat educativa del calendari i del procés electoral. Exposició pública dels censos i inici del període de reclamacions. Podeu presentar les vostres candidatures al consell escolar del centre a partir de dia 17 d’octubre. A direcció se us lliurarà el full per emplenar.

19/10/2022 Termini de les reclamacions als censos provisionals. Fins a les 14 hores, les reclamacions es presenten a la secretaria del centre adreçades a la presidència de la Junta Electoral del centre.

21/10/2022 Resolució de les reclamacions per part de la Junta Electoral.

24/10/2022 Publicació dels censos definitius.

28/10/2022 A les 12 hores final del termini de presentació de candidatures que es farà per escrit.

09/11/2022 Proclamació provisional de candidatures, sorteig dels membres de les meses electorals (Direcció i 2 pares/mares elegits per sorteig. El/la de menor d'edat actua de secretari/ària) i sol·licitud de representant de l'APIMA.

10/11/2022 Publicació i comunicació de les candidatures provisionals i dels resultats dels sorteigs de les meses electorals. 14/11/2022 Fi del termini de les reclamacions de les candidatures provisionals. Fins a les 12 hores.

17/11/2022 Reunió de la Junta Electoral, si hi ha reclamacions a les candidatures, per resoldre les reclamacions.

18/11/2022 Publicació de les candidatures definitives i inici de la campanya electoral.

22/11/2022 A les 12 h. fi del termini per sol·licitar l'acreditació com a supervisor/a. Fi del termini perquè pares i mares sol·licitin els sobres i les paperetes per votar per correu.

30/11/2022 ELECCIONS DE MARES I PARES. Sorteig en acabar l'escrutini si hi ha empats.

01/12/2022 Introducció al GESTIB de la composició dels consells escolars segons la tipologia de centre, candidats, dades de participació i membres del nou Consell Escolar. Validació de la direcció del centre.

05/12/2022 Reunió de la Junta Electoral per a la proclamació de candidats/es electes.

09/12/2022 Convocatòria de constitució del nou Consell Escolar.

12/12/2022 Sessió de constitució del nou Consell Escolar, elecció de la nova Comissió Permanent i d'altres comissions si escau. Designació de la persona encarregada d'impulsar mesures educatives per fomentar la igualtat de gènere.

Per a qualsevol dubte relacionat amb aquest procés, restam a la vostra disposició.

Salutacions cordials,

La Junta Electoral

circular 11 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us comunicam quin és el calendari escolar per al present curs:


*Vacances:

- Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre de 2022 fins al 8 de gener de 2023 (ambdós inclosos).

-Les vacances de Pasqua del 6 al 16 d’abril de 2023 (ambdós inclosos).


*Tenen la consideració de dies festius:

Dia 12 d’octubre de 2022 (Festa Nacional).

Dia 1 de Novembre de 2022 (Festa Nacional).

Dia 6 de desembre de 2022 (Dia de la Constitució).

Dia 8 de desembre de 2022 (Immaculada Concepció).

Dia 20 de gener de 2023 (Festa local).

Dia 1 de març de 2023 (Dia de les Illes Balears).

Dia 1 de maig de 2022 (Festa Nacional).


*Té la consideració de dia no lectiu:

Dia 28 de febrer de 2023 (Festa Escolar Unificada).


*Dies de lliure elecció de centre:

31 d’octubre, 27 de febrer i 22 de maig.


El curs escolar acabarà dia 23 de juny. Tendrà 176 dies lectius, els mateixos que el curs 2022/2023.

Salutacions cordials,

L’equip directiu


circular 7 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam que l’alumnat que cursava el l’any passat l’àrea de Religió o Atenció educativa, enguany continuarà matriculat a la mateixa àrea.

Si voleu canviar l’opció triada informau a secretària i us facilitarem el full per a realitzar-ho.

El termini per realitzar els canvis és fins 31 d’octubre de 2022.

Atentament,

L’equip directiu

circular 4 d'octubre de 2022

Benvolgudes famílies,

Des de l'equip directiu volem animar-vos a formar part del banc de famílies col·laboradores.

Si hi estau interessades/interessats, contestau les preguntes que vos feim en aquest qüestionari.

Les col·laboracions es faran de manera puntual i coordinadament amb l' equip docent o l’AMiPA.

Pensam que les col·laboracions es faran al grup d'infants de les vostres filles i fills, però podeu anotar si tindríeu possibilitat de fer-ne en altres cursos.

Enllaç: https://forms.gle/gazhX3Smiu3SbwBM7

Gràcies per la vostra col·laboració,

L’equip directiu


circular 28 de setembre de 2022

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Apreciades famílies,

El dilluns 3 d’octubre de 2022 s’iniciarà el procés d’eleccions de pares i mares al consell escolar del centre. El consell escolar un òrgan col·legiat del centre i està integrat per professors, famílies i representant de l’ajuntament. Podeu consultar quines són les seves funcions a la pàgina web del centre.

El procés de renovació del consell escolar té una durada de més de dos mesos i s’iniciarà la setmana vinent. El dimarts 5 d’octubre a les 12.15 hores es realitzarà un sorteig públic dels membres titulars i suplents de la Junta Electoral, constituïda per el director, un/a professor/a i un pare o mare.

D’aquest sorteig sortiran dos professors, dos pares i/o mares (titulars i suplents). Les funcions de la Junta Electoral són les següents: aprovar els censos, el calendari electoral i els models de paperetes i informar-ne a la comunitat educativa, resoldre les reclamacions que es presentin, proclamar els candidats, sortejar els membres de la mesa electoral, i proclamar els candidats electes.

Des del centre es contactarà el mateix dia 5 amb els pares o mares que hagin sortit en el sorteig i se’ls informarà de les accions a realitzar.

Restam a la vostra disposició per a qualsevol dubte que tengueu en relació al procés.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 26 de setembre de 2022

MATERIAL PER ACTIVITATS ESCOLARS I COMPLEMENTÀRIES


La quantitat de l’aportació voluntària per al material d’activitats escolars i complementàries per al

curs 2022-23 és el següent:

Alumnat d'Educació Infantil..............53€ per infant i curs.

Alumnat d'Educació Primària.............30 € per infant i curs.

El pagament s'ha de realitzar per TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA, al compte corrent del centre,

en un únic pagament, indicant el nom de l'alumne i curs.

Aquesta quantitat s’ha d’abonar al compte corrent del CEIP Maria Antònia Salvà: ES25 2100 6914 5113 0019 2135

En el CONCEPTE cal posar Nom de l’alumne i Curs

BENEFICIARI: CEIP Maria Antònia Salvà

El període per fer l’ingrés és del 26 de setembre fins a l’1 de novembre.

Perquè tingui validesa i estar informats del pagament, cal entregar el rebut de l’ingrés als tutors/es.

A l’alumnat que no faci l’aportació voluntària se li facilitarà un llistat dels materials a aportar pel

desenvolupament de les tasques escolar.


Atentament,

L’equip directiu


*Recordam a les famílies la importància de pagar aquesta aportació per a material i activitats

complementàries ja que és indispensable per dur a terme els projectes que es realitzen al

centre.

circular 15 de setembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Des del mes de maig estam treballant per alleugerir l'inconvenient que suposa assistir a l'escola amb les altes temperatures que patim.

Estam en contacte amb Riscos Laborals, Planificació i Centres i l'Ajuntament i anam informant de les passes donades als representants

de les famílies i l'AMIPA al Consell Escolar.

Hem rebut el suggeriment d'aportacions de ventiladors per part d'algunes famílies com a mesura momentània, però no podem assegurar que la potència elèctrica de l'escola permeti endollar tants de ventiladors.

Us agrairíem que, si teniu interès en deixar-nos qualcun, informeu a les tutores/tutors o les persones de l'equip directiu.

Gràcies.

L'equip directiu.

circular 14 de setembre de 2022

Bon dia,

Us recordam que fins dia 30 de setembre es poden sol·licitar les ajudes per alumnes amb necessitat específica de suport educatiu convocades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional. És convenient que dugueu a l'escola tota la documentació amb temps suficient perquè la puguem revisar abans de dia 30 de setembre.

Trobareu les instruccions per sol·licitar la beca a la nostra pàgina web del Servei de Comunitat Educativa i al portal «Becas de Educación»:

https://www.caib.es/sites/serveidecomunitateducativa/ca/instruccions_solalicitud_beca_nee/

https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas.html


Per a qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb la secretaria del centre.


Salutacions,


L'equip directiu

circular 08 de setembre de 2022

Benvolgudes famílies,

Ja s’ha acabat l’estiu i ens retrobam un altre cop. Desitjam que l’alumnat i famílies nouvingudes us

trobeu d‘allò més bé entre nosaltres.

Us volem presentar l’equip que farà feina amb els vostres fills/es, serà el següent:

Equip d’Educació Infantil:

4t EI: Tutora pendent d’adjudicar.

5è EI: Maria Fuster

6è EI: Araceli Henares

Mestra +1: Aina Reus

Equip d’Educació Primària:

1r EP: Maria Calafell

2n EP: Maria Jesús Espínola

3r EP: Àngel López del Amo

4t EP: Neus Pericás

5è EP: Libertad Mollà

6è EP: Carles Estruch

Especialistes:

Llengua Estrangera: María Belén Ruiz i Manel Barreda.

Educació Física: Carles Estruch i Pere Marimón.

Música: Margalida Roca.

Equip de Suport:

Maria Àngels Damians

Maria Triay

Bel Cabot

Marta Ocaña

Marina Miquel

Pilar Sierra

Pilar Alonso (Orientadora)

ATE:

Joan Alzina (complet) i Maria del Carmen García de la Torre (2 dies)

Equip Directiu:

Director: Pere Marimón

Cap d’estudis: Pilar Sierra

Secretària: Sole Trapero


Els horaris d’entrades i sortides del centre seran:

Entrades Sortides

Educació Infantil

Accés pel jardinet: 8:50 a 9:10 h. Pel jardinet al pati d’infantil: 13:50 a 14:00

Educació Primària

1r cicle a les 9 h. a la vidriera del mural Maria Antònia Salvà.

2n i 3r cicle a les 9h. a la vidriera del mural Jo sóc i seré el que vulgui ser.

A les 14 h. pel mateix accés d’entrada.

Les entrades i sortides es realitzaran per ordre de cursos ascendents.


AGENDES: Us informam que a partir de dilluns dia 12 de setembre podreu adquirir les

agendes escolars (alumnat de primària). El preu és de 4’5€, que podreu abonar en metàl·lic,

preferentment el mateix dilluns, als/les tutors/es (pregam que doneu el preu just pel pagament).

Us informam que l’aparcament de l’escola està tancat per obres al camp de futbol. Teniu-ho present

per als propers dies per tal de respectar la puntualitat i evitar embossos.

AUTORITZACIONS : serà necessari presentar una autorització signada i emplenada si voleu que

els vostres fills/es surtin tots/es sols/es de l’escola ( a partir de 3r de primària). Tindreu la

documentació al vostre abast a partir de dilluns. Haureu de lliurar una autorització on faceu

constar nom, llinatges i dni del pare o la mare si ja voleu que surtin el primer dia sols/es i no

disposau del document. A matinet i a l’entrada de l’escola trobareu l’autorització per emplenar.

Desitjam tingueu un bon inici de curs!


Atentament,

L’equip directiu

circular 2 de setembre de 2022

SERVEIS DE MATINET I MENJADOR. REUNIONS DE PRINCIPI DE CURS.

Apreciades famílies,

Desitjam que hàgiu gaudit d’un bon estiu.

Com sabeu, començarem les classes el dilluns dia 12, amb els serveis de Matinet i Menjador des del

primer dia.

Quant als serveis de menjador, es farà una reunió informativa amb les famílies dels usuaris dimarts

dia 6 de setembre a les 19 hores de manera presencial a l’escola. Cal informar que pel curs escolar

2022-2023 els preus de menjador diari aprovats pel Consell Escolar, en data 25 d’agost de 2022, és

de 6’21€ els usuaris/es fixos i de 6’60€ els usuaris/es eventuals. Cal recordar, segons normativa, que

es consideren fixos els usuaris que es queden a partir de 3 dies a la setmana.

A partir de dia 7 de setembre, les famílies interessades en el servei de menjador escolar, podran

passar per secretaria del centre 6a signar la documentació per fer ús del servei (domiciliació

bancària alumnat fix) i a comprar tiquets de menjador (usuaris/es eventuals). L'horari d’atenció de

dimecres 7 a divendres 9 serà de 8:30 a 10 hores i de 13 a 14 hores.

Quant a les reunions informatives de principi de curs, es comunicaran les dates properament. El

contingut de les reunions serà el següent: presentació del professorat, explicació dels canvis en la

nova llei d’educació LOMLOE respecte al curs passat i informació dels aspectes organitzatius i

curriculars del curs.

Pel que fa als alumnes de primària, hi ha un 87% de l’alumnat que ja s’ha adherit al programa de

finançament i reutilització abonant els 22€. La resta de l’alumnat està a temps d’adherir-s’hi fins dia

7 de setembre. En el cas de no adhesió, hauran de comprar els llibres de text.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 22 de juliol de 2022

CIRCULAR SOBRE EL PROGRAMA DE FINANÇAMENT DE LLIBRES


Benvolgudes famílies,

Ens trobam a les portes d’un nou curs escolar, ple de reptes, projectes i canvis legislatius. No només ens trobam amb un canvi de llei amb la LOMLOE, sinó, també, amb un canvi metodològic enfocat en la innovació educativa, l’atenció en la diversitat, la digitalització, la coeducació i la igualtat de gènere proporcionant el punt necessari de suport per afavorir situacions d’aprenentatge significatives i rellevants.

Per aquests aspectes i d’altres, des del centre consideram aquests fets com a oportunitats per aconseguir un alumnat més competent, format i preparat per a la vida en societat. És una condició imprescindible la renovació del Banc de llibres del centre, no tan sols pel desplegament de la LOMLOE, sinó com una millora significativa en l’enfocament d’un aprenentatge individualitzat, divers, atenent a les característiques de tot l’alumnat i que doni resposta a les seves necessitats.

Per tot això, per al curs escolar 2022 – 2023, i seguint la normativa establerta per la Conselleria d’Educació mitjançant la Resolució del Programa pel Finançament de Llibres de Text i Material Didàctic, serà necessària l’aportació de les famílies d’una quantitat de 22€ per alumne/a per formar part i gaudir del material i llibres del programa de reutilització.

Si algú vol adquirir el material i no formar part del programa de reutilització teniu a la web del centre www.ceipmasalva.org el llistat de llibres.

A més, també disposau dels preus de venda al públic (PVP) dels llibres de text de nova adquisició de les editorials Anaya/Barcanova i Santillana/Richmond (INNOVAMAT s’hauria d’adquirir a través del centre) i del pressupost amb les despeses generals de llibres i materials didàctics, així com de les aportacions des de distints àmbits per minvar la despesa de les famílies i de la quantitat total a aportar.

Aquesta quantitat s’ha d’abonar al compte corrent del CEIP Maria Antònia Salvà: ES25 2100 6914 5113 0019 2135

En el CONCEPTE cal posar PF Nom de l’alumne i Curs.

BENEFICIARI: CEIP Maria Antònia Salvà.

El període per fer l’ingrés és del 25 de juliol fins al 7 de setembre de 2022.

Per poder validar el pagament, us pregam que, una vegada s'hagi fet, ens envieu el justificant bancari de la transferència o ingrés al correu info@ceipmasalva.org, indicant PF Nom de l’alumne i Curs a l’assumpte.



Atentament,

L’equip directiu


circular 5 de juliol de 2022

Benvolgudes famílies,

Com us vàrem informar, el curs vinent s’aplicarà la nova llei d’educació a l’etapa d’Educació

Infantil i als cursos senars d’Educació Primària. Aquest fet implicarà alguns canvis de llibres i

materials, a més del projecte d’innovació de les matemàtiques a tota primària amb INNOVAMAT

(excepte 6è de primària).

Tot l’alumnat de primària es beneficia cada curs dels materials que formen part del Banc de Llibres

(llibres de text, diccionaris, llibres de lectura, instruments musicals...). Si hi ha famílies que per al

proper curs 22 - 23 volen comprar els seus propis materials (en aquest cas serien de la seva propietat

i no s'han de retornar a final de curs) vos pregam contacteu amb la secretaria de l'escola

ceipmariaantoniasalva@educaib.eu o envieu un correu a bancdellibresescola@gmail.com abans del

proper dia 10 de juliol (a excepció del material d’INNOVAMAT que té llicència digital vinculada).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració,

L’equip directiu


circular 1 de juliol de 2022

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que trobareu a la pàgina web del centre el llistat de llibres de text pel curs 22-23.

Els llibres d'educació infantil els posaran a la venda l'AMIPA a principis de setembre (data per confirmar).

Els llibres d'educació primària formen part del programa de reutilització, al qual tot l'alumnat de primària és beneficiari.

Aviat donarem més informació sobre el programa de reutilització del curs 22-23.

Atentament,

L'equip directiu

circular 23 de juny de 2022

Benvolgudes famílies,

Després de 26 anys d’assistència a la nostra escola he decidit fer un canvi de ruta i continuar per un camí més tranquil.

Tenc preparada una maleta enorme, carregada d’intenses vivències i de records inoblidables.

Ha estat un plaer poder acompanyar els infants, especialment en els moments d’escola a l’etapa a educació infantil.

Seguiré en contacte per no perdre’m com es fan grans.

Una besada.

Pilar Morey.

circular 17 de juny de 2022

Benvolgudes famílies,

En data 16 de juny de 2022 està prevista la publicació al BOIB de la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 14 de juny de 2022 per la qual es convoquen ajuts individualitzats de menjador per a alumnes escolaritzats en centres docents no universitaris durant el curs escolar 2022-2023.

Us adjuntam un manual orientatiu per les famílies.

Una vegada publicada la resolució tindreu tota la informació a la pàgina web del Servei de Comunitat Educativa.

Atentament,

Servei de Comunitat Educativa

Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa

circular 13 de juny de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam que en data 18 de maig de 2022 s’ha publicat al BOE l’extracte de la Resolució de la convocatòria de les ajudes per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu per al curs acadèmic 2022-2023, convocades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional.

No hi ha canvis a la convocatòria respecte als anys anteriors, simplement s’ha ampliat el termini per sol·licitar-les, aquest comença el 19 de maig i finalitza el 30 de setembre de 2022.

La única novetat a tenir present és que cas que els tutors autoritzin al centre educatiu a cobrar a través del seu compte bancari, s’haurà d’adjuntar a la sol·licitud el certificat de la titularitat d'aquest compte.

Com cada any, les sol·licituds s’han d’emplenar via telemàtica a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació i Formació professional:

https://sede.educacion.gob.es/sede/login/plogin.jjsp

Trobareu les instruccions per sol·licitar la beca a la nostra pàgina web del Servei de Comunitat Educativa i en el portal «Becas de Educación»:

https://www.caib.es/sites/serveidecomunitateducativa/ca/instruccions_solalicitud_beca_nee/

https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas.html

Per a qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb la Secció de Beques al correu electrònic beques@dgpice.caib.es Secció de Beques

Servei de Comunitat Educativa

Salutacions,

L’equip directiu

circular 24 de maig de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informem que en els dies vinents realitzarem un simulacre d'incendis al centre, com a part del nostre pla d'autoprotecció. Esperem no causar alarma ni neguit davant aquestes mesures de prevenció que durem a terme.

Atentament,

L’equip directiu

circular 23 de maig de 2022 (II)

Benvolgudes famílies,

Amb l’aplicació de la LOMLOE (Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació) , a partir dels diferents reials decrets, ordres i instruccions, s’aniran modificant l’organització del centre i del currículum. El Reial decret 95/2022, d'1 de febrer, pel qual s'estableix l'ordenació i els ensenyaments mínims de l'Educació Infantil i el Reial Decret 157/2020, de l’1 de març, pel que s’estableixen la ordenació i els ensenyaments mínims de l’educació Primària ja concreta algunes d’aquestes modificacions:

• El curs 2022-2023 s’implantaran els nous currículums a tots els cursos d’educació infantil i els cursos senars de primària, ESO, batxillerat i formació professional. El 2023-2024 serà el torn de la resta de cursos.

• L'etapa d'Educació Primària torna a estructurar-se en tres cicles de dos cursos cadascun, i únicament es podrà repetir curs en haver finalitzat un cicle (i només una vegada durant tota l'etapa, això es manté igual).

• Les àrees d’educació primària són: Coneixement del medi, matemàtiques, llengua catalana, llengua castellana, educació física, educació artística i llengua estrangera.

• En el tercer cicle de primària s’afegeix l’àrea d’Educació en Valors Cívics i Ètics.

• L’alternativa a l’ensenyament de la Religió, al llarg de tota l’educació primària serà l’Atenció educativa.

• Les qualificacions de l’ensenyament de Religió no computaran als expedients acadèmics de l’alumnat.

• Com a instrument de millora per a estudiants, s'establiran avaluacions de diagnòstic per als alumnes de 4t d'Educació Primària.

Continuarem informant dels canvis i modificacions relacionats amb el currículum i l’organització de centre.

https://drive.google.com/file/d/1GfRQf-sB4k6ySRaG9CcV_Er1IkVr9ORk/view?usp=sharing

Atentament,

L’equip directiu

circular 23 de maig de 2022 (I)

Benvolgudes famílies,

Per sort, la situació de la pandèmia està millorant, i feim esforços per reprendre totes les activitats escolars i musicals que preparàvem fa dos anys. Malgrat això hem de seguir amb la prudència i l’equilibri de les activitats multitudinàries que duim a terme. Contents per la millora volem convidar-vos al CONCERT DE PRIMAVERA que des de fa setmanes ja estam preparant i que ens fa molta il·lusió. Serà dia 3 de JUNY. Per causa del sol i la calor no ens queda més remei que programar-lo a les 9:30h del matí. El públic estarà limitat a dues entrades per família.

Ens sap greu els inconvenients que això pugui provocar però no volem deixar de desaprofitar l’oportunitat de mostrar-vos la feina feta dels vostres infants. Cantarem a l’exterior, amb la recomanació per seguretat de l’ús de la mascareta pel públic a causa de l’aglomeració de gent, i amb els grups sense moure’s del lloc. També aconsellam portar als assistents qualque tipus de protecció pel sol (capell, crema,etc...).

Enguany el concert seguirà l’essència del projecte treballat al Centre: SON SARDINA I LA SEVA GENT. Per això cantarem cançons dels grups sardiners Astronautes estrellats i Antònia Font.

Atentament, L’equip directiu

circular 18 de maig de 2022

Benvolgudes famílies,

El doblers recaptats amb la vostra col·laboració en la compra de llibres durant la setmana del llibre

a l’escola han estat 365€. Aquests doblers aniran a l’ajut de les famílies ucraïneses de Son Sardina.

El CEIP Maria Antònia Salvà farà un ingrés al compte corrent de Caixabank destinat a l’ajuda pels

refugiats del poble. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Atentament,

L’equip directiu

Palma, 18 de maig de 2022

Circular 11 de maig de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam de l’organització de l’escola d’estiu al centre CEIP Maria Antònia Salvà per part de l’empresa Kcodril.

La durada de l’escoleta d’estiu seria dels mesos de juliol i agost, però també està l’opció, si fos necessària, de tenir una durada personalitzada depenent de les necessitats. L’horari base seria: 9:00h a 14:00h

Com a servei extra, hi hauria escola matinera. El matinet es duria a terme de 7:30h/08:00h a 9:00h, horari extra fins que comencin les activitats ordinàries amb la resta del nins.

Per finalitzar la inscripció, s’haurà de presentar la documentació necessària de cada nin/a, màxim, el primer dia de participació.

A TENIR EN COMPTE:Per poder posar en marxa el projecte s'ha de tenir un mínim de 20 participants inscrits mes sencer i que hagin pagat la reserva de 20€.

Atentament,


L’equip directiu

Palma, 11 de maig de 2022


Circular 28 d'abril de 2022

Benvolgudes famílies,

Us comunicam i donam publicitat a l'acta final de la comissió de selecció de director i la corresponent valoració del projecte de direcció.

Atentament,

L'equip directiu.












Circular 07 d'abril de 2022

Benvolgudes famílies, les setmanes següents a les vacacions de Pasqua realitzarem un seguit

d’activitats relacionades amb la celebració de Sant Jordi:

-Venda de llibres de segona mà, paradetes a les entrades.

-Taller a la Biblioteca de barri, tema: Què és la guerra?

-Contacontes “St Jordi” als infants de l’escola per part del grup de 5è.

-Contacontes als infants de l’escola per part del grup de 4t.

-Roleplaying als infants de l’escola per part del grup de 6è.

Per realitzar la venda de llibres demanam a les famílies la donació de contes, llibres de segona mà

que podeu anar duent a l’escola; el grup de sisè s’encarregarà de recollir-los i preparar-los per a la

venda a les famílies a 1€. Els beneficis obtinguts seran per col·laborar amb el conflicte d’Ucraïna.

En tornar de vacacions es muntaran paradetes a l’exterior, prop dels dos porxos d’entrada, per part

del grup de 6è. L’horari de venda serà el següent:

-dimarts 26 i dijous 28 abril: de 8.45h a 9.15h. i de 13.40h a 14.10h.

Agraïrem la vostra participació.

Altres informacions:

Degut a la modificació de les mesures COVID hem pogut reprendre moltes activitats de interacció

amb altres grups i membres de la comunitat escolar com:

-Portes obertes per a futures famílies de tres anys.

-Dinamitzador lingüístic (6 sessions a cada grup de l’escola).

-Concerts per a l’alumnat ( de primavera i per comiar a 6è) a concretar dates.

-Aules agermanades (3r amb 5 anys, 4t amb 4 anys, 1r amb 3 anys)

-Apadrinament lector (1r-6è i 2n-5è)

-Tallers d’interacció diferents edats.

-Sant Jordi, contacontes entre grups.

-Excursions en cicle: a concretar data i activitat.

-Activitats fi de curs: -Acomiadament 5 anys infantil.

-Acomiadament de 6è (concert i pont)

-Activitats esportives.

circular 01 d'abril de 2022

Benvolgudes famílies,

El Casal de barri, en col·laboració amb Càritas organitza una recollida de juguetes a Son Sardina, a la qual, el CEIP Maria Antònia Salvà participa com a punt de recollida.

Us convidem a aportar les joguines que ja no feu ús per a portar-les pel taller de recuperació de juguetes de dia 4 al 8 d'abril.

Agraïm la vostra col·laboració.

Atentament,

L'equip directiu.


circular 28 de març de 2022

Benvolgudes famílies,

Aquesta setmana comença el termini per realitzar la sol·licitud d’adscripció dels vostres fills i

filles a un dels instituts als quals està adscrit el nostre centre:

- IES Joan Maria Thomàs

- IES Josep Maria Llompart

- IES Madina Mayurqa

- IES Son Pacs

Mitjançant la present circular, us volem informar sobre quines són les passes que heu de

seguir:

Aquest procés s’ha de realitzar preferiblement online (tràmit telemàtic).

El tràmit romandrà obert del dijous 31-03-2022 al dimecres 06-04-2022.

En els següents enllaços trobareu tota la informació sobre el procés:

o Pàgina web del Servei d''escolarització

o Preguntes freqüents

o Accés directe al tràmit del procés d'adscripció

A continuació resumim els aspectes més importants del procés:

L’accés a tràmit es pot realitzar de dues formes:

- Anònima (usuari no autenticat electrònicament).

- Amb Cl@ve o amb usuari i contrasenya del Gestib (usuari autenticat electrònicament).

És recomanable l’accés de forma autenticada electrònicament. A la mateixa web hi ha l’explicació detallada de les passes a seguir en ambdós casos.

En el cas dels tràmits autenticats, només s’han de lliurar al centre (CEIP Maria Antònia Salvà) aquells documents que no poden ser consultats telemàticament per part de la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

Si es fa el tràmit no autenticat, haureu de lliurar al centre (CEIP Maria Antònia Salvà) tant una còpia impresa del tràmit com tots els documents (identificatius i informatius).

A la sol·licitud s’ha d’indicar quin és l’IES sol·licitat en primer lloc i la resta es poden ordenar per ordre de preferència. Aquesta segona passa no és obligatòria, però sí aconsellable, perquè en el cas de no obtenir el centre desitjat en primer lloc, l’administració adjudicaria d’ofici el primer que resulti amb places vacants.

Només serà vàlid el darrer tràmit realitzat (en el cas de duplicitat de tràmits).

Si s’opta per sol·licitar puntuació per domicili, l’alumne/a ha d’estar necessàriament empadronat al mateix domicili d’un dels dos progenitors.

Donen punts tant els germans i germanes del centre sol·licitat com els dels centres adscrits. El mateix passa en el cas de pare, mare o tutors legals.

Si, havent obtingut plaça en el procés d’adscripció, es participa en el procés d’admissió (mes de maig) i s’hi obté una plaça, la Conselleria d’Educació i Formació Professional anul·larà automàticament la plaça d’adscripció.

Per al procés 2022-2023 no es publicaran els llistats d’admesos al centres, sinó que els participants podran consultar el resultat en la secció consulta online.


El calendari detallat del procés d’adscripció és el següent:

- Sol·licituds: del 31 de març al 6 d’abril.

- Sorteig llinatges adscripció (desempat): 8 d’abril

- Llistes provisionals d’admesos: 29 d’abril.

- Reclamacions a les llistes provisionals: del 2 al 4 de maig.

- Llistes definitives d’admesos: 9 de maig.

- Matriculació a l’IES on s’ha obtingut plaça: del 24 de juny a l’1 de juliol. IMPORTANT: si no es realitza la matriculació en les dades indicades, es perd el dret a la plaça obtinguda.


Restam a la vostra disposició per ajudar-vos a resoldre qualsevol dubte sobre aquest procés.

Per poder-vos donar la millor atenció, us pregam que ens sol·liciteu cita prèvia enviant un email

a ceipmariantoniasalva@educaib.eu.


Recordau que el dimecres 6 d’abril és el darrer dia per realitzar el tràmit.


Moltes gràcies per la vostra col·laboració.


L’equip directiu.


circular 25 de març de 2022

Benvolgudes famílies dels grups de 4t i 5è d’educació primària:

Ja fa tres cursos que participam en el programa educatiu «Accions de sensibilització entorn al

25N i 8M, dia de la dona «. Aquests dies s’ha iniciat el taller de dinamització i generació

d’idees per fomentar la igualtat i conèixer la figura de M. Antònia Salvà. La següent fase

contempla dur a terme l’execució dels murals en els dos porxos d’entrada de l’escola a càrrec

de l’artista Victòria García Masdeu.

Per aquesta raó els dies 23, 24 i 26 de maig, dilluns, dimarts i dijous respectivament, els infants de

4t i 5è hauran d’anar vestits amb roba que es pugui embrutar de pintura o dur una camiseta vella per

dur a sobre. Es recomana dur bosses petites de plàstic per protegir les sabates ja què és un tipus de

pintura que, quan penetra els teixits costa molt de treure.

També aprofitam per demanar-vos amb antelació material per reutilitzar a l’hora de repartir la

pintura, com pot ser:

-safates de menjar (xampinyons, mongetes, etc).

-bols de natilles o tassons de iogurts.


Palma, 25 de març de 2022

circular 18 de març de 2022

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que en data del 17 de març de 2022, el consell escolar ha aprovat el Projecte

educatiu de centre, on es determinen la identitat, objectius i trets pedagògics diferenciadors de la

nostra escola. Aquest document es publica per a totes les persones interessades en la seva consulta

al GESTIB (apartat de documentació) i a la pàgina web del centre: www.ceipmasalva.org.

Atentament,

L'equip directiu

Palma, 18 de març de 2022

circular 10 de març de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam que avui s'ha publicat la Resolució conjunta del conseller d’Educació i Formació

Professional i de la consellera de Salut i Consum de 8 de març de 2022 per la qual s’aproven les

mesures de prevenció per fer front a la COVID-19 per a la resta del curs 2021-2022 i es deixa

sense efectes la Resolució conjunta de 4 de juny de 2021 per la qual s’aproven les mesures

excepcionals de prevenció, contenció, coordinació, organització i funcionament per fer front a la

crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat

autònoma de les Illes Balears durant el curs 2021-2022 i les seves modificacions posteriors de 10 de

setembre i d’1 d’octubre de 2021, i es determina que als centres educatius no universitaris de la

comunitat autònoma de les Illes Balears s'han d'aplicar les mesures de prevenció bàsiques per a la

població general recollides en el Pla de Mesures Front a la COVID-19, aprovat per l'Acord del

Consell de Govern de 28 de febrer de 2022 pel qual s'estableix el Pla de Mesures Front a la

COVID-19, que, en essència, són:

- La higiene freqüent de mans.

- La higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara

interna de l'avantbraç en aquests

casos i evitar tocar-se la cara, el nas i els ulls).

- La distància física interpersonal de seguretat, sempre que sigui possible.

- L'ús de mascareta en els espais interiors.

- La preferència dels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats.

- La ventilació correcta dels espais tancats i la neteja i desinfecció de superfícies.

El pla de contingència dels centres educatius no universitaris es mantindrà vigent pel que resta del

curs 2021-2022 en tot allò que no es contradigui amb aquesta Resolució i les mesures contingudes

en el Pla de Mesures Front a la COVID-19 esmentat en el punt anterior.

Atentament,

L’equip directiu

Palma, 10 de març de 2022

circular 04 de març de 2022 (II)

Benvolgudes famílies,

Us informam que dimarts, 1r de març, la Comissió de Salut Pública del Consell

Interterritorial de Salut va publicar l’acord sobre l’eliminació de la quarantena en els

contactes estrets de COVID.

Per això, els contactes estrets no hauran de fer quarantena i les actuacions es dirigiran

cap a la recomanació de mesures preventives que serveixin per protegir la població més

vulnerable.

Aquest acord afecta els centres educatius. Per això, a partir de dilluns, 7 de març, no

caldrà identificar els contactes estrets i aquests no hauran de fer quarantena. Dir-vos que

a hores d ’ara treballam conjuntament amb la Conselleria de Salut i Consum per revisar el

conjunt de les mesures aplicades als centres educatius i reduir-les a un mínim

d'exigències indispensable per garantir la protecció de tots els membres de la comunitat

educativa. Aquestes mesures han de ser semblants a les que s’apliquen al conjunt de la

població en altres àmbits. Per això, en breu es publicarà una resolució conjunta del

conseller d’Educació i Formació Professional i de la consellera de Salut i Consum que

deixarà sense efectes la Resolució conjunta del conseller d’Educació i Formació

Professional i de la consellera de Salut i Consum de 4 de juny de 2021 per la qual

s’aproven les mesures excepcionals de prevenció, contenció, coordinació, organització i

funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres

educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears durant el curs

2021-2022 i les seves posteriors modificacions, que establirà les mesures que s ’hauran

d’aplicar als centres educatius a partir de la situació actual, en què la pandèmia de la

COVID-19 es troba en fase de remissió a les Illes Balears.

Salutacions cordials,


El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

circular 04 de març de 2022 (I)

Benvolgudes famílies,

Aquesta setmana s’han produït nous canvis a l’equip docent de la nostra escola:

- Jubilació de Conxa Cloquell, mestra de suport i secretària del centre.

- Incorporació de Sole Trapero (mestra d’anglès de 2n i 3r cicle) a la secretaria del

centre.

Per cobrir aquestes places la Conselleria d’Educació i Formació Professional ens ha

adjudicat les següents persones substitutes:

- Rafel Bestard, mestre d’anglès (mitja jornada).

- Araceli Segura, mestra de suport.

Aprofitam per comunicar-vos que els darrers mesos hi ha hagut les següents

incorporacions:

- Marta Martorell, mestra d’anglès d’infantil i primer cicle (mitja jornada), qui fins a 25

de gener gaudia el permís de maternitat.

- Gabriel Tomás, mestre d’educació física a 1r cicle i suport.

Moltes gràcies per la vostra comprensió en aquests moments de tants de canvis.

Atentament,

L’equip directiu.

Palma, 4 de març de 2022

circular 03 de març de 2022

Benvolgudes famíles,

L'associació «Un Somriure per Txernòbil» organitza una recollida d'aliments i productes de primera necessitat per Ucraïna:

• Fruits secs.

• Fruita de pot (conserves).

• Galetes dolces i salades.

• Conserves en llauna.

• Sucs.

• Llet en pols, cacau en pols.

• Xocolata en barra.

• Llegums (cigrons, llenties).

• Barres energètiques.

• Pots de farinetes infantils.

• Altres: roba d'abrigar, flassades, bolquers, tovalloletes, compreses...

Si voleu col·laborar, als porxos d'accés al centre trobareu un espai amb un carret per poder deixar els vostres productes. Tenim fins dia 10 de març per a realitzar aportacions. Tot el recollit ho farem arribar al Casal de barri de Son Sardina que s'encarrega de la gestió.

Atentament,

L’equip directiu.

circular 18 de febrer de 2022

Benvolgudes famílies,

El centre, conjuntament amb l'empresa que gestiona el servei de matinet, ha revisat la quantitat que han d’aportar les famílies després dels primers mesos i s’ha vist la necessitat de modificar i ajustar el percentatge no subvencionat contemplat dins el «Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears», per la qual cosa a partir del mes de març les quotes seran les següents:

- Usuaris fixes: pagaran 12€ al mes.

- Usuaris fixes de mig mes: pagaran 7€ al mes.

- Usuaris eventuals: pagaran 2€ al dia.

Recordam a les famílies usuàries que encara no han fet arribar el número de compte corrent per a fer la devolució de la part subvencionada dels mesos de desembre i gener enviïn un correu a l’escola: ceipmariaantoniasalva@educaib.eu amb aquesta dada.

Atentament,

L’equip directiu

Palma, 17 de febrer de 2022

circular 17 de febrer de 2022

Benvolgudes famílies: Com cada any, s’acosta la celebració del Carnaval;

a l’entrada de l’escola hem penjat un cartell amb les "ordres del Rei Carnestoltes" per dur

voluntàriament complements de disfressa diferents cada dia (dites ordres han estat pactades pels

grups de 6è, 5è i 4t i notificades als infants de l'escola). El dijous tenim prevista la festa escolar de

la Rua de tot l’alumnat pels espais exteriors de l’escola. Cada grup estable romandrà a un espai

concret de cada pati i es farà un recorregut exterior per a que tots els grups puguin veure a la resta

de l’alumnat desfilant.

Per qüestions de normativa Covid no pot estar oberta a les famílies.

Atentament,

L’equip directiu

Palma, 17 de febrer de 2022

circular 8 de febrer de 2022

Benvolgudes famílies,

Us informam que en data del 7 de febrer de 2022, s’ha reunit el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i, entre d’altres qüestions, s’ha decidit que a partir del proper dijous, 10 de febrer, deixarà de ser obligatori fer ús de la mascareta als espais exteriors, la qual cosa es farà extensiva als patis i espais exteriors dels centres educatius.

També recordem la importància de portar una bossa on guardar la mascareta a les situacions on no es faci ús a l’exterior, així com continuar duent el kit covid, composat de gel hidroalcòholic i mascareta de recanvi.

Salutacions cordials,

L’equip directiu


Palma, 8 de febrer de 2022


circular 5 de febrer de 2022

Benvolgudes famílies,

Us volem recordar que l'horari de recollida d'alumnes de menjador és de 15:40 a 16 hores i d'activitats extraescolars a les 17 hores.

Només per causes EXCEPCIONALS es pot recollir l'alumnat a una hora concertada, previ avís al tutor/a a través de l'agenda de classe o nota escrita i, amb correu electrònic a ceipmariaantoniasalva@educaib.eu, al centre.

Salutacions cordials,


L'equip directiu.


circular 19 de gener de 2022

Benvolgudes famílies,

Des de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres es considera convenient

disposar d’un índex socioeconòmic i cultural – ISEC– per a cada centre sostingut amb fons

públics que imparteix ensenyaments obligatoris. Amb el càlcul de l’ISEC de centre es pretén obtenir un indicador global més del centre que

ajudi a prendre decisions que condueixin a l’adopció de mesures i actuacions per fomentar la

millora de la qualitat i equitat en l’educació.

Heu de tenir en compte que la informació obtinguda durant el procés de recollida de dades

serà tractada de forma estrictament confidencial i es preservarà l’anonimat de l’alumnat i les

seves famílies. Un cop finalitzat el procés, la Conselleria d’Educació i Formació Professional

comunicarà a cada centre el valor del seu ISEC, però en cap cas no en farà valoracions

públiques.


L'equip directiu


circular 18 de gener de 2022

Benvolgudes famílies:

Com ja sabeu, el projecte d’escola d’enguany és “Son Sardina i la seva gent”. Per treballar el projecte s’han programat a tots els grups de primària activitats curriculars que inclouen diferents àrees (matemàtiques, plàstica, socials, naturals) per la zona propera a Son Sardina. Per dur-lo a terme comptam amb la col·laboració d’Arquitectives, amb els quals hem treballat altres cursos. A partir de la propera setmana, al llarg del trimestre, estan programades 12 sessions a cada grup de primària, de 1 hora o més amb Arquitectives (la durada dependrà de si són sessions dins l’aula o es realitzarà una sortida prop de l’escola) per realitzar el projecte sobre el futur parc agrari, amb el nom de “S’horta de dalt”, activitats que combinen la ciutat i la natura.

Un dels objectius principals és facilitar el coneixement sobre els paisatges propers on habitam, fomentar la consciència i respecte dels valors i recursos que ens ofereix el paisatge.

L’import total de les activitats I sortides és de 24€/infant. Els socis de l’AMIPA rebran la subvenció de 12€/infant (només cal pagar 12€ la primera setmana de febrer). Els no socis poden dividir el pagament fraccionat (8€ la primera setmana de febrer, 8€ la primera setmana de març i 8€ la primera setmana d’abril).

Per facilitar el pagament us adjuntam el número de compte. En haver fet l’ingrés heu d’enviar al tutor o tutora el rebut del pagament amb el nom i llinatges de l’infant.


Nº COMPTE: ES25 2100 6914 5113 0019 2135.

L'equip directiu

circular 17 de gener de 2022

Benvolgudes famílies:

Divendres 21 farem al pati i per cicles la celebració de Sant Antoni, sempre respectant la distància entre els diferents grups. Els infants poden venir vestits de negre i vermell, dur ximbombes i castanyetes( el grup de tercer han de dur les que hem fet a escola). Serà un bon dia per berenar, si voleu, de pa amb sobrassada, botifarró o llonganissa (ho han de portar de casa). No hi haurà fogueró ni dimonis per normes de salut COVID.

Que Sant Antoni ens guardi de tot mal, salut i molts d'anys.

circular 14 de gener de 2022

Benvolgudes famílies,

Us trametem adjunt el document conjunt de de la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d’Educació i Formació Professional: ADAPTACIÓ DE LA GUIA D'ACTUACIÓ DAVANT L'APARICIÓ DE CASOS DE COVID-19 EN CENTRES EDUCATIUS EN UN CONTEXT D'ALTA CIRCULACIÓ DE VIRUS SARS-CoV-2 , que detalla el protocol que s’ha d’aplicar a partir d’ara davant de l’aparició de casos als centres educatius i que concreta les informacions que us férem arribar durant les vacances de Nadal.

ACTUACIÓ DAVANT SOSPITA O CONFIRMACIÓ DE CASOS DE COVID 19

L'alumnat, professorat o un altre personal dels centres educatius amb símptomes respiratoris compatibles amb COVID-19, independentment del seu estat de vacunació o d'haver passat la malaltia, ha de consultar amb el seu equip sanitari si precisa una valoració i no ha d'acudir al centre educatiu fins a:

Tenir el resultat negatiu d’una prova diagnòstica.

Finalitzar el període d’aïllament mínim de 7 dies després d’un resultat positiu, sempre que hagin transcorregut 3 dies des de la finalització dels símptomes.

Tenir la resolució de clínica si el diagnòstic és diferent a la COVID-19.

Els casos confirmats no han d'acudir al centre i han de romandre en aïllament un mínim de 7 dies a partir de l’inici de símptomes i sempre que hagin transcorregut 3 dies des de la finalització del quadre clínic. En el cas de ser asimptomàtics, l'aïllament serà de 7 dies des del resultat positiu.

Tal com s'indica en l'Adaptació de l'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control publicada el dia 30 de desembre de 2021, no és necessari realitzar d'una prova diagnostica per a aixecar l'aïllament.

El centre educatiu no podrà exigir cap justificant de prova diagnòstica per accedir al centre.

ACTUACIÓ DAVANT CONTACTES ESTRETS ESCOLARS:

Com a norma general no es faran rastreigs dins l’aula i els centres no hauran d’enviar els llistats de contactes estrets a CC EDUCOVID.

- Alumnat d’educació infantil i primària: Davant casos positius a l'aula, independentment del nombre d’alumnes positius a l’aula, els contactes estrets escolars NO faran quarantena ni és realitzarà cap prova diagnòstica de cribratge. Única excepció: les persones que tinguin qualque immunosupressió.

- Alumnat de 12 anys o més (no inclosos en el grup anterior), personal docent i personal no docent: se seguiran les indicacions de quarantena que es proposen per a la població general, d'acord amb l'adaptació de l'Estratègia de Detecció precoç, Vigilància i Control: Faran quarantena aquelles persones que, sense haver passat la malaltia els 180 dies anteriors, no tenguin la pauta de vacunació completa, i les persones amb immunosupressió.

- Els centres d'educació especial es consideren entorns vulnerables enfront de la COVID-19 i per això se'ls aplicarà el que s’indica en l'Adaptació de l'Estratègia de Detecció precoç, Vigilància i Control. En aquests centres es durà a terme el rastreig de contactes estrets i els equips educatius hauran d’enviar els llistats a CC EDUCOVID. Aquest rastreig i seguiment dels contactes estrets escolars tendrà lloc per part de CC EDUCOVID.

En cas de necessitat de realitzar PDIA al grup, cada CC EDUCOVID planificarà la gestió de la prova.

Proves diagnòstiques als contactes estrets escolars

Únicament es realitzarà PDIA als contactes estrets vulnerables enfront de la COVID-19 o que visquin en entorns vulnerables, embarassades i persones amb immunosupressió, independentment del seu estat de vacunació, sempre que no hagin passat la malaltia els 90 dies anteriors.

Maneig de casos en aules d’educació infantil i primària

Les famílies han de comunicar al centre educatiu si el seu fill/a és positiu per COVID-19 o hi ha sospita que ho pugui ser

En tenir coneixement per part de la família d’un positiu d’un grup, el centre educatiu informarà a la resta de les famílies del grup de la presència d'un cas a la classe i els indicarà que l’alumnat ha d’acudir amb normalitat al centre, que durant els 10 dies posteriors a l'exposició han d’extremar les precaucions, reduir en la mesura que sigui possible les interaccions socials i utilitzar de manera constant la mascareta.

Quan en un període igual o inferior a 7 dies coexisteixin 5 casos o més en un grup o es doni una afectació del 20% o més de l’alumnat si el nombre d’alumnes del grup és inferior a 25, el centre educatiu informarà de la situació a CC EDUCOVID per correu electrònic (especificant de cada cas positiu: nom complet, data de naixement, telèfon de contacte, curs i data del darrer dia d’assistència al centre).

CC EDUCOVID, després de valorar el compliment de la coexistència de casos, ho comunicarà a la Direcció General de Salut Pública i Participació per valorar les actuacions que s’han de seguir. Mentre es decideix l’estratègia a seguir, els alumnes del grup afectat han d’acudir al centre i es farà una valoració individual de cada situació.

Maneig de casos en aules amb alumnes de 12 anys o més, professorat o altre personal del centre

En tenir coneixement d’un positiu en un grup, l’alumnat ha d’acudir amb normalitat al centre i durant els 10 dies posteriors a l'exposició han d’extremar les precaucions, reduir en la mesura que sigui possible les interaccions socials i utilitzar de manera constant la mascareta.

Se seguirà la norma de la població general i si hi ha un augment considerable de casos dins un grup es podrà consultar els CC EDUCOVID corresponents per valorar la situació.


Salutacions cordials,

L'Equip directiu

circular 12 de gener de 2022

Informació del Pla de Conciliació i corresponsabilitat de les Illes Balears

Benvolgudes famílies,

Com vos vàrem avançar el trimestre passat, dins el «Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears» es posa en marxa una actuació per al «finançament parcial» del cost de l'escola matinera en centres educatius públics per tal d'afavorir la conciliació de les famílies.

D'aquesta manera es subvencionarà una part del cost de l'escola matinera per a les famílies usuàries amb l'objectiu de reduir l'aportació que fan al pagament d'aquest servei. Amb la finalitat d'arribar a tots els usuaris fins a final de curs es subvencionarà un 82% del cost de l'escola matinera de la següent manera:

- Usuaris fixes: 32,80€ part subvencionada (es pagarà del programa). Només pagaran 7’20€ al mes (a partir d’aquest mes de gener).

- Usuaris fixes de mig mes: 20,50€ part subvencionada(es pagarà del programa) . Només pagaran 4,50€ al mes(a partir d’aquest mes de gener).

- Usuaris eventuals: Els que ho utilitzen a dies esporàdics la part subvencionada serà de 3€ (es pagarà del programa). Només pagaran 1€ al dia (a partir d’aquest mes de gener).

Aquesta subvenció s'aplicarà amb caràcter retroactiu des de desembre de 2021 pels usuaris fixes. Per la qual cosa, es farà la devolució a través de secretaria del centre (en horari de secretaria) . Igualment, els usuaris que ja han fet el pagament aquest mes de gener, també els hi retornaran els doblers subvencionats.

Demanam a les famílies usuàries que a partir de la setmana vinent s’aturin a l'escola matinera per signar un document «d'estar assabentats» que tindran els/les monitores.

El centre, conjuntament amb l'empresa «Kcodril» (que gestiona el servei de matinet), es reserva el dret de modificar el percentatge subvencionat.

Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a ceipmariaantoniasalva@educaib.eu o telefonar al 971439119.

circular 10 de gener de 2022

Benvolgudes famílies,

esperam que vos hagi acompanyat la salut i hagueu gaudit d’aquestes festes amb alegria i il·lusió.

Com sabeu, na Beatriz, la directora fins ara, inicia una nova aventura professional a l’àmbit educatiu. Com us vàrem informar abans de les vacances, durant aquestes darreres setmanes s’ha duit a terme el procediment per l’elecció d’una nova direcció al centre.

Volíem comunicar-vos que en data del dia 10 de gener de 2022, s’ha nomenat nou director del CEIP Maria Antònia Salvà a Pere Marimón Camps, mestre de primària i especialista en educació física.

No ens volem acomiadar de vosaltres sense agrair-vos la paciència i comprensió, així com la prudència i col·laboració davant aquest inici de trimestre.

L’equip directiu

circular 9 de gener de 2022

Benvolgudes famílies,

Abans del retorn als centres educatius després de les vacances i atesa la situació actual de la pandèmia de la COVID-19, us feim arribar diverses informacions per a aquest segon trimestre que encetarem el proper dilluns, dia 10 de gener.

Ahir, 4 de gener, va tenir lloc la reunió del Consell Interterritorial de Salut per tal d’establir les condicions del retorn a l’escola per a tot l’Estat després del període de vacances de Nadal. Hi varen participar la Consellera de Salut i Consum, i el Conseller d’Educació i Formació Professional. En aquesta reunió es va acordar que s’havia de garantir la presencialitat completa en tots els nivells educatius.

Per aconseguir aquest objectiu i continuar fent dels centres espais segurs davant de l’extensió de variants més contagioses del coronavirus, s’han de mantenir o fins i tot reforçar les mesures de prevenció i higiene recollides a la normativa vigent que han fet possible que, gràcies a la vostra col·laboració i a la dels vostres fills i filles, i a la bona feina feta pels docents i els equips directius dels centres educatius, hàgim tengut tan bons resultats fins ara pel que fa al manteniment de l’activitat educativa.

Cal destacar que segons dades de la Direcció General de Salut Pública, la proporció de casos de contagis entre alumnes dins del centre educatiu és molt baixa, d’un 3% aproximadament fins a principis del passat mes de desembre, i això significa que les mesures dins dels centres són efectives. Així i tot, davant de l’aparició de variants més contagioses i amb la incertesa del que pugui succeir en el futur, no podem baixar la guàrdia i hem d’extremar la prudència, no només dins dels centres, sinó també i sobretot en les interaccions i reunions que es produeixin fora dels centres.

Us recordam algunes de les mesures que poden contribuir a mantenir una situació dins dels centres que permeti desenvolupar l’activitat educativa en les millors condicions i garantir la presencialitat dins la situació de pandèmia en què

ens trobam:

S’ha demostrat que la vacunació és una de les principals mesures per fer front a la pandèmia, i sobretot per evitar la gravetat dels seus efectes. Per això us recordam que continua la campanya de vacunació dels infants de 9 a 11 anys i s’ha iniciat per als de 5 a 8 anys. Recordau que podeu demanar cita per a la vacunació a:

https://citavacunacovid.ibsalut.es/citavacunacion/cuestionario-reservar-cita

Si teniu algun dubte sobre la vacunació, podeu telefonar al telèfon d’Infovacuna: 971211999

Heu de tenir present que s’ha actualitzat la relació de símptomes compatibles amb la COVID-19 en funció de les noves variants, que són: fatiga, irritació de gola, mal de cap, molèsties musculars, secreció nasal, esternuts, lumbàlgia, suors nocturns, nàusees, pèrdua de cabell, conjuntivitis, tos, febre i lleugera pèrdua de l'olfacte i el gust.

És molt important que no dugueu els infants als centres educatius quan presentin algun dels símptomes compatibles amb la COVID-19.

Es recomana la presa de temperatura a qualsevol persona abans d’entrar al centre educatiu, sense que es puguin superar els 37,5.

No es podran realitzar activitats extraescolars amb pernoctació durant el segon trimestre, llevat de les incloses al programa Erasmus+.

Els tràmits administratius s’han de dur a terme preferentment de manera telemàtica.

Pel que fa a la revisió de les quarantenes i gestió de casos positius, estam a l’espera que les autoritats sanitàries revisin els protocols actualment vigents.


Us anirem informant dels canvis que s’acordin els propers dies, que publicarem tan aviat com ens sigui possible.


Palma, 5 de gener de 2022


Gràcies per la vostra col·laboració, rebeu una salutació cordial,

Antoni Morante Milla

Director general

circular 21 de desembre de 2021

Apreciades famílies,

Us informam que aquests darrers dies estam fent concerts de Nadal en el centre, organitzats per la mestra de música, Margalida Roca. Com a pianista comptam amb Rafel Bestard, mestre d’anglès. Els concerts es realitzen per cicles (dos cursos a educació primària i tres a educació infantil) en el gimnàs del centre, espai ampli i permanentment ventilat.

Demà dimarts rebrem la visita d’uns personatges ben especials que duran una bústia reial... Agraïm a l’APIMA l’organització d’aquest esdeveniment.

El proper dimecres acaben les classes. L’horari serà l’habitual, a excepció de les activitats extraescolars, que no n’hi haurà.

Podeu consultar els informes del vostres fills el dia 22 a partir de les 15 hores i a través del GESTIB (heu d’anar a les tres barres horitzontals que trobareu a l’esquerra quan entreu al GESTIB i pitjar a Qualificacions, seguidament a Avaluació). No dubteu en contactar amb la direcció del centre si teniu dificultats per accedir-hi.

Les classes es reprendran el dilluns 10 de gener de 2022.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 17 de desembre de 2021

ACOMIADAMENT DE LA DIRECTORA

Apreciades famílies,

Us vull comunicar que a mitjans del proper mes de gener està prevista la meva incorporació a altre lloc de feina; continuaré en el món de l’ educació. Per aquest motiu, deixaré l’escola, al manco de manera temporal.

En aquests moments s’ha iniciat el procés per tal que hi hagi una persona del claustre que em substitueixi. No em vull acomiadar sense agrair a molts de vosaltres l’ajuda, el suport i la confiança rebuts durant aquests anys que he exercit com a directora, especialment els darrers temps, d’especial dificultat a causa de la pandèmia.

Us desig el millor per a vosaltres i els vostres fills.

Salutacions cordials,

Beatriz Dengra Rosselló

circular 17 de desembre de 2021

Apreciades famílies,

Els propers dimarts 21 i dimecres 22 es recolliran a l'escola diferents productes de primera necessitat. A les hores d'entrada i sortida trobareu unes capses on hi podreu dipositar els següents productes: aliments infantils, sucre, xocolata en pols, galletes, arròs, llaunes de tonyina i sardines, oli, bolquers, productes de neteja personal i productes de neteja de la llar.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Atentament,

L'equip directiu



circular 8 de desembre de 2021

Benvolgudes famílies.

A causa de la baixada de temperatures anunciada per aquests dies, us recomanam que l'alumnat vengui ben abrigat a l'escola. Recordam que les portes i finestres de les aules romanen parcialment obertes per tal que els espais estiguin ben ventilats. L'alumnat d'educació primària que ho desitgi, pot dur una manteta per fer servir a l'aula.

Aprofitam per agrair-vos el compliment mostrat envers les mesures de seguretat.

Salutacions cordials,

L'equip directiu.


circular 2 de desembre de 2021

Apreciades famílies,

Avui hem fet públic el resultat de les eleccions al consell escolar del centre. Està penjat al tauló de fusta que es troba al porxo de l'entrada principal. Volem donar les gràcies als membres del consell escolar anterior per la seva participació i col·laboració; el nostre agraïment també a les persones que formen part de la Junta electoral, a les mares que han estat a la mesa electoral, així com als candidats.

Comunicar-vos també que la participació de les famílies ha estat del 19,6 per cent.

Salutacions cordials,

L'equip directiu


circular 2 de desembre de 2021

Benvolgudes famílies d’educació infantil:

A la reunió inicial del mes de setembre es va informar a cada classe que, degut a les

mesures sanitàries de prevenció i higiene especificades a l’annex 11 pel curs 2021-2022, la pràctica psicomotriu dels 3 grups d’educació infantil es realitzaria cada 3 setmanes per grup.

Citam a continuació alguns paràgrafs de la Resolució conjunta de 4 de juny de 2021 que fan referència a les mesures excepcionals de la pràctica d’activitat física per justificar la decisió duita a terme pel curs present:

-«A l’hora de seleccionar un material s’han de tenir en compte els processos de

preparació, separació, pautes de ventilació, neteja i desinfecció dels espais dels centres educatius davant la COVID-19. Cal evitar compartir material i s’ha de prioritzar l’ús de material individual. En els grups estables de convivència es pot compartir el material, el qual s’ha de netejar en acabar la sessió. S’ha d’evitar l’ús del mateix material en classes consecutives, excepte quan sigui factible desinfectar-lo entre classe i classe».

-«Per afavorir la desinfecció correcta i perquè es puguin realitzar les tasques de neteja i desinfecció entre grups, s’ha de tenir en compte els recursos de personal».

-«Cal evitar activitats en què s’hagin de tocar superfícies. En acabar la classe, s’ha

d’arreplegar, netejar i desinfectar el material».

Per aquests motius no podem garantir la correcta desinfecció del material i, sempre

pensant en la seguretat dels infants, l’activitat es va alternant per setmanes als diferents grups. Els dies que no es fa psicomotricitat es treballa una part de la pràctica psicomotriu en que no intervenen els mateixos materials: construccions en petit grup, relaxació amb un mateix, massatges per parelles.

Esperam que el proper curs no tengui mesures d’aquestes característiques i es pugui realitzar la psicomotricitat com els altres anys.

Claustre de professorat del CEIP Maria Antònia Salvà

circular 26 de novembre de 2021

HORARI DE LES VOTACIONS AL CONSELL ESCOLAR

Apreciades famílies,

Com ja us hem informat mitjançant circulars anteriors, el proper dimarts 30 de novembre es

celebraran les eleccions al consell escolar per tal de votar als representants de pares i mares.

Per votar, hi haurà tres franges horàries. Trieu la que millor us vagi.

- De les 8.30 a les 9.15 h.

- De les 13.50 a les 14.15 h.

- De les 15.40 a les 16.10 h.

La mesa electoral estarà situada a l’entrada principal de l’escola (a l’interior). Per exercir el vot,

cal que dugueu el DNI o el carnet de conduir.

Recordam que es presenten 4 candidats. En podeu votar un màxim de dos (es a dir, un o dos

candidats).

Moltes gràcies per la vostra participació.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

circular 19 de novembre de 2021

Palma, 18 de novembre de 2021

Apreciades famílies,

Us comunicam que enguany tornam a participar en el Programa «Accions de sensibilització per a la

promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius en el marc de la

celebració del 25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. »

El programa cerca el disseny, la implementació i l’avaluació d’accions de sensibilització i prevenció de les

diferents formes de violència contra les dones entorn d’una data tan significativa com el 25 de Novembre,

Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Aquest programa es desenvolupa mitjançant la col·laboració de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit

Escolar (que pertany a la Conselleria d'Educació i Formació Professional) i l’Institut Balear de la Dona, i es

finança a través del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat mitjançant el Pacte d’Estat

contra la Violència de Gènere, a través de l’Institut Balear de la Dona.

Els objectius del Programa són els següents:

-Sensibilitzar la comunitat educativa sobre les desigualtats de gènere i les actituds masclistes.

-Contribuir i reforçar l’empoderament i lideratge de les nines i les dones.

-Sensibilitzar els infants sobre les desigualtats de gènere i les actituds masclistes.

-Educar l ́infant en la coeducació.

-Educar l ́infant en la igualtat, allunyant-se d’estereotips, prejudicis i discriminacions per raó de sexe,

orientació afectivo-sexual, identitat i/o expressió de gènere.

-Prevenir i actuar en situacions d’assetjament i violència de gènere.

Està previst que duguem a terme les següents activitats, adaptades a l’edat dels alumnes: lectura i

comprensió de textos explicatius sobre la temàtica, tallers dinàmics de formació a mestres i a famílies,

ampliació de la biblioteca coeducativa, debats, veure a l’escola contacontes coeducatius representada per

«Vivim del cuentu», realitzar murals i exposar-los a l’escola, conèixer la biografia de dones importants, etc.

En vistes al 2n trimestre realitzarem dos murals als porxos de l’escola.

Totes les activitats i el material estan subvencionats per les entitats organitzadores.

Dia 25 de novembre llegirem un manifest al pati i realitzarem activitats per cicles.

Atentament,

L’equip directiu

circular 11 de novembre de 2021

Canvis en el tractament de las quarantenes dels contactes estrets als grups de primària

Apreciades famílies,

Us informam dels canvis soferts en el tractament de les quarantenes dels contactes estrets als grups

d’educació primària arran de la modificació de la normativa1.

«En produir-se un positiu en un GEC (grup estable de convivència) de primària tots els alumnes del

grup s’hauran de fer una PDIA (Prova diagnòstica d’infecció activa), però només hauran de fer

quarantena els alumnes que han tengut un contacte més proper amb el cas positiu en les 48

hores anteriors i que no hagin fet un ús adequat de la mascareta. Els altres alumnes podran

continuar anant al centre. Només en el cas que a aparegui un nou positiu es confinarà tota la classe.

Així i tot, tots els alumnes del grup s’hauran de fer una segona PDIA».

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

circular 5 de novembre de 2021

Palma, 5 de novembre de 2021

CANDIDATURES DE PARES I MARES AL CONSELL ESCOLAR DEL CENTRE

Apreciades famílies,

Us comunicam que les mares i el pare següents són els candidats per formar part del consell escolar

del centre:

- Joan Casanovas Medina.

- Margalida Coll Llompart.

- Juana Palou Rebassa.

- Jesica Zarsa Leccese.

Us informam que al nostre consell escolar comptam amb cinc representants de famílies; quatre

d’ells són membres electes i un és designat per l’APIMA.

El consell escolar es renova per meitats cada dos anys. Enguany a les eleccions de pares i mares

hauran de ser elegits dos representants de famílies. Per tant, el dia de les eleccions -30 de

novembre- haureu de marcar com a màxim dos dels quatre candidats.

El proper 9 de novembre es realitzarà el sorteig dels membres de les meses electorals.

Us mantindrem informats en tot moment del procés.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

circular 2 de novembre de 2021

Apreciades famílies,

Com sabeu, cada curs a l'escola duim a terme un projecte conjunt. "Son Sardina i la seva gent" serà el projecte d'enguany. Amb aquest projecte treballarem part del currículum dels diferents cursos. En aquests moments estam en procés de triar el nom per a cada una de les classes. Us anirem informant de com es desenvolupa el projecte a les diferents aules.

Salutacions cordials,

L'equip directiu.


circular 14 d'octubre de 2021

CALENDARI D'ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR CURS 2021-2022

14/10/2021 Informació del calendari i del procés electoral. Podeu consultar si figurau al cens

demanant-ho a la directora del centre, els matins de entre les 8.50 i les 9.15 hores. També ho podeu

fer enviant un correu electrònic al centre o per via telefònica. Per presentar-se com a candidat i/o

per poder votar és imprescindible figurar al cens.

Podeu presentar les vostres candidatures al consell escolar del centre a partir de dia 15 d’octubre. A

direcció se us lliurarà el full per emplenar.

19/10/2021 Termini de les reclamacions als censos provisionals. Fins a les 12 hores.

21/10/2021 Resolució de les reclamacions per part de la Junta Electoral.

22/10/2021 Publicació dels censos definitius.

29/10/2021 Final del termini de presentació de les candidatures. Fins a les 12 hores.

09/11/2021 Proclamació provisional de candidatures, sorteig dels membres de les meses electorals i

sol·licitud de representant de l'APIMA.

10/11/2021 Publicació i comunicació de les candidatures provisionals i dels resultats dels sorteigs

de les meses electorals.

12/11/2021 Fi del termini de les reclamacions de les candidatures provisionals. Fins a les 12 hores.

18/11/2021 Resolució de les reclamacions per part de la Junta Electoral, si s’escau.

19/11/2021 Publicació de les candidatures definitives i inici de la campanya electoral.

22/11/2021 Convocatòria de claustre extraordinari per a les eleccions. Fi del termini per sol·licitar

l'acreditació com a supervisor. Fi del termini per sol·licitar sobres i paperetes per votar per correu.

24/11/2021 Claustre extraordinari per a l'elecció del professorat.

30/11/2021 ELECCIONS DE PARES I MARES.

3/12/2021 Proclamació de candidats electes.

9 /12/2021 Convocatòria de constitució del nou consell escolar.

14/12/2021 Sessió de constitució del nou consell escolar.

Per a qualsevol dubte relacionat amb aquest procés, restam a la vostra disposició.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

circular 8 d'octubre de 2021

Apreciades famílies,

L'alumnat que assisteix a activitats extraescolars (tant d'educació infantil com d'educació primària) i que no queda a menjador ha d'accedir a l'interior del centre pel porxo on entren els alumnes grans de l'escola. Ho ha de fer a partir de les 15.55 hores.

Us recordam que el proper dilluns 11 d'octubre és dia no lectiu i, per tant, no hi haurà classe.

Salutacions cordials,

L'equip directiu


circular 1 d'octubre de 2021

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Apreciades famílies,

El dimarts 30 de novembre de 2021 es celebraran les eleccions de pares i mares al consell escolar del centre. El consell escolar un òrgan col·legiat del centre i està integrat per professors, famílies i representant de l’ajuntament. Podeu consultar quines són les seves funcions a la pàgina web del centre.

El procés de renovació del consell escolar té una durada de més de dos mesos i s’iniciarà la setmana vinent. El dimarts 5 d’octubre a les 12.15 hores es realitzarà un sorteig públic dels membres titulars i suplents de la Junta Electoral, constituïda per la directora, un professor i un pare o mare.

D’aquest sorteig sortiran dos professors, dos pares i/o mares (titulars i suplents). Les funcions de la Junta Electoral són les següents: aprovar els censos, el calendari electoral i els models de paperetes i informar-ne a la comunitat educativa, resoldre les reclamacions que es presentin, proclamar els candidats, sortejar els membres de la mesa electoral, i proclamar els candidats electes.

Des del centre es contactarà el mateix dia 5 amb els pares o mares que hagin sortit en el sorteig i se’ls informarà de les accions a realitzar.

Restam a la vostra disposició per a qualsevol dubte que tengueu en relació al procés.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

circular 29 de setembre de 2021

Benvolgudes famílies,


Vos vull informar que a partir d’aquest divendres, dia 1 d’octubre, començarem amb el préstec de les MALETES LITERÀRIES. Com segurament recordareu es tracta d’un projecte per incentivar la lectura que l’escola va començar des de fa uns anys i que duem a terme 1r, 2n 3r i 4t de primària. L’objectiu principal és gaudir de la lectura en família. Dins de les maletes hi ha un recull de llibres de temàtica variada, tant en català com en castellà. Veureu que es tracta d’un recull de llibres fet amb molta cura, elegits per la seva qualitat. Com és natural es prega que es tractin molt bé perquè les famílies pugueu gaudir d’aquestes maletes curs darrere curs. A part dels llibres, les maletes inclouen també un full amb les «normes d’ús» i un quadern on els alumnes, pares, mares i germans, poden expressar què els han semblat els llibres i així compartir aquesta experiència amb les altres famílies.


El préstec és de 6 dies, se’ls donarà un divendres i l’han de tornar el dijous següent (IMPORTANT tornar-la el dia indicat, perquè tots els infants de la classe tinguin temps de poder gaudir de la maleta aquest curs).


Gràcies per la vostra col·laboració.


circular 20 de setembre de 2021 (II)

Benvolgudes famílies,

Us comunicam quin és el calendari escolar per al present curs:

Vacances:

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre de 2021 fins al 9 de gener de 2022 (ambdós

inclosos) i les vacances de Pasqua del 14 al 24 d’abril de 2022 (ambdós inclosos).


Tenen la consideració de dies festius:

Dia 12 d’octubre de 2021 (Festa Nacional)

Dia 1 de Novembre de 2021 (Festa Nacional)

Dia 6 de desembre de 2021 (Dia de la Constitució)

Dia 8 de desembre de 2021 (Immaculada Concepció)

Dia 20 de gener de 2022 (Festa local).

Dia 1 de març de 2022 (Dia de les Illes Balears)


Té la consideració de dia no lectiu:

Dia 28 de febrer de 2022 (Festa Escolar Unificada)


Dies de lliure elecció (triats pel centre i pendents d’aprovació per part del consell escolar):

11 d’octubre, 7 de desembre i 2 de març.


El curs escolar acabarà dia 23 de juny. Tendrà 176 dies lectius, els mateixos que el curs 2020/2021.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 20 de setembre de 2021

RECORDATORI D’OBERTURA DE PORTES. APARCAMENT DEL CAMP DE FUTBOL.

Benvolgudes famílies,

Recordam que els matins l’hora d’accés al centre és a partir de les 8.50 (excepte l’alumnat de

Matinet). Abans d’aquesta hora pregam no entri cap alumne, ja que el personal del centre no se’n

pot responsabilitzar.

Quant a l’aparcament del camp de futbol, informam a les noves famílies i recordam a la resta que

ens el cedeixen durant els moments d’entrada i sortida de l’escola. Les portes s’obriran els matins

abans de les 9 hores i es tancaran a les 9.15 hores; es tornaran a obrir a les 13.45 i es tancaran a les

14.15.

Moltes gràcies per la vostra comprensió

Salutacions cordials,

L’equip directiu

Circular 16 de setembre de 2021 (II)

SERVEIS DEL CENTRE: MATINET I MENJADOR

Apreciades famílies,

Mitjançant la present us volem informar de quina és la situació actual dels serveis de Matinet i

menjador.

Matinet: Recordau que el servei de Matinet el gestiona l’empresa Kcodril. comença a les 7.30

hores i finalitza a les 9 hores. Si desitjau que els vostres fills facin ús del servei i voleu demanar

informació, trobareu els monitors a la meitat del passadís del porxo per on entra l’alumnat gran de

l’escola. El mateix dia els alumnes ja es poden quedar. També és possible quedar-se dies solts.

Recordam que a Matinet és obligatori l’ús de la mascareta per a tot l’alumnat, també el

d’educació infantil.

Menjador: El passat dilluns 13 de setembre (data posterior a les reunions de les famílies

d’educació infantil, 1r i 2n cicle d’educació primària) des de la Conselleria d’Educació i Formació

Professional ens comunicaren que qualsevol alumne que ho desitjàs pot fer ús del servei de

menjador (que no hi pot haver limitacions). Com us explicàrem a les reunions i com sabeu, tenim

problemes d’espai. A hores el menjador s’organitza en dos torns i es fan servir els següents espais:

el menjador -amb una capacitat per a 42 alumnes mantenint les distàncies de seguretat prescriptives

entre l’alumnat-, l’aula d’anglès i música -amb una capacitat de 19 alumnes mantenint les

distàncies de seguretat prescriptives entre l’alumnat- i el passadís.

En cas de voler quedar puntualment a dinar, cal que ho comuniqueu a la direcció del centre.

Quant al preu, a les reunions realitzades abans de dia 13 de setembre, us explicàrem que el consell

escolar va decidir augmentar un monitor, ja que la ràtio monitora/alumne que ve donada per

normativa és molt baixa (a educació infantil, una monitora per cada 15 alumnes o fracció superior a

10 – la qual cosa suposa una sola monitora per a 25 alumnes. A partir de 26 alumnes ja es comptarà

amb dues monitores- i a educació primària una monitora per cada 25 alumnes o fracció superior a

15 -és a dir, fins a 40 alumnes disposam d’una monitora per educació primària i a partir de 41

alumnes de dues monitores). El preu del menjador es va calcular en base a aquest augment de

menjador. El passat dilluns des de la Conselleria ens comunicaren que es dotaria de monitors

extra en cas de fer ús d’altres espais que no sigui el menjador (el nostre cas). Per aquest motiu

els propers dies es tornarà a reunir el consell escolar del centre, que és l’òrgan col·legiat que

ha d’aprovar el preu de menjador.

Per tant, properament us informarem del preu de menjador.

Pel que fa a la domiciliació, als nous alumnes de menjador, els lliurarem un full que haureu

d’emplenar. En cas d’alumnes que ja eren usuaris de menjador en principi mantendrem les mateixes

dades. Si algú de vosaltres vol modificar aquestes dades ho ha de notificar enviant un correu

electrònic a l’adreça de l’escola (ceipmariaantoniasalva@educaib.eu).

Per a qualsevol dubte referida a ambdós serveis, restam a la vostra disposició.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

Circular 16 de setembre de 2021

AJUDES PER A L’ALUMNAT AMB NECESSITAT ESPECÍFICA DE SUPORT EDUCATIU

(NESE)

Benvolgudes famílies,

Us informam que està obert el termini de presentació per sol·licitar ajudes per a l’alumnat NESE,

sempre que no es superi una determinada renda i/o patrimoni familiar. La necessitat específica de

suport educatiu ha de derivar de:

- Discapacitat psíquica, motriu, visual i auditiva.

- Trastorn greu de conducta

- Trastorn greu de la comunicació i del llenguatge

- Trastorn d’espectre autista (TEA)

- TDAH associat a una discapacitat, trastorn greu de conducta o trastorn greu de la comunicació i

llenguatge.

- Altres NESE no incloses en els apartats anteriors, però amb certificat de discapacitat, major o igual

al 33 per cent.

Tipus d’ajudes que es pot sol·licitar.

Alumnat amb discapacitat, trastorn greu de conducta, trastorn greu de la comunicació i del

llenguatge i alumnes amb TEA:

- Reeducació pedagògica (no s’inclouen els reforços escolars)

- Ajudes de reeducació del llenguatge

- Menjador escolar

- Transport

- Llibres i material didàctic

Alumnat amb altes capacitats:

- Per assistència a programes específics per alumnes d’altes capacitats.

Per més informació i per tramitar la beca cal que us remeteu a la següent pàgina web:

http://www.caib.es/sites/serveidecomunitateducativa/ca/instruccions_solalicitud_beca_nee/

Cal que entregueu en el centre la documentació en PDF, per la qual cosa cal sol·licitar cita. El

darrer dia per presentar les sol·licituds és el 30 de setembre.

Atentament,

L’equip directiu

Circular 2 de setembre de 2021

SERVEIS DE MATINET I MENJADOR. REUNIONS DE PRINCIPI DE CURS. VENDA DE

LLIBRES.

Apreciades famílies,

Desitjam hàgiu gaudit d’unes bones vacances. Com sabeu, començarem les classes el divendres dia 10, amb els serveis de Matinet i Menjador des del primer dia.

Aquest curs hem de continuar essent molt estrictes amb les mesures sanitàries. Cal extremar la prudència ja que la variant Delta del coronavirus, dominant a la nostra comunitat, és altament contagiosa.

Quant als serveis de menjador i matinet, ahir enviàrem uns qüestionaris per tal que els empleneu en cas de voler fer ús del servei.

Tot i que farem el possible per poder donar resposta a les demandes dels dos serveis, dir-vos que a causa de les mesures sanitàries, el menjador té un aforament limitat i no podrem fer ús d’altre espai com el curs passat. Per aquest motiu i en cas que la demanda sigui superior a les places que podem oferir prioritzarem l’alumnat que es quedi tots els dies, després els qui quedin quatre dies i així successivament.

Quant a les reunions informatives de principi de curs, es faran de manera virtual. Us comunicam a continuació de les dates i horari:

Divendres 3 de setembre a les 18.30 hores: 6è d’educació infantil (5 anys).

Divendres 3 de setembre a les 19 hores: 5è d’educació infantil (4 anys).

Dilluns 6 de setembre a les 19 hores: 4t d’educació infantil (3 anys).

Dimarts 7 de setembre a les 19 hores: 1r i 2n d’educació primària.

Dijous 9 de setembre a les 19 hores: 3r i 4t d’educació primària.

Dimecres 15 de setembre a les 19 hores: 5è i 6è d’educació primària.

El contingut de les reunions serà el següent: explicació dels canvis en el Pla de contingència

respecte al curs passat i informació dels aspectes organitzatius i curriculars del curs. La durada prevista serà d’1 hora i 30 minuts com a màxim.

A la reunió amb les famílies de l’alumnat de 4t educació infantil (alumnat de 3 anys que s’incorpora al centre per primera vegada) el Pla de contingència s’explicarà de manera més detallada. La durada prevista serà de 2 hores com a màxim.

La invitació a les reunions la rebreu a través del correu corporatiu del vostre fill o filla. Les

famílies de l’alumnat d’educació infantil 3 anys, a través dels correus dels progenitors.

Pel que fa a la venda de llibres de text, les famílies de l’alumnat d’educació infantil, els poden venir a cercar a l’escola el divendres 3 de setembre entre les 17 h. i les 19.30 h. Pregam assisteixi només un membre per família. A l’alumnat d’educació primària se’ls lliurarà a classe.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 12 de maig de 2021

Apreciades famílies,

Us recordam que el proper dilluns 17 de maig és dia no lectiu al nostre centre. És un dels dies de lliure elecció que hem triat com a centre, aprovat pel Consell escolar.

Salutacions cordials,

L'equip directiu


circular 29 d'abril de 2021

Benvolgudes famílies,


Com molts de vosaltres sabeu, abans de la pandèmia, organitzàvem un concert per tal d’acomiadar l’alumnat de 6è. El curs passat ja no va ser possible i enguany, a causa de les mesures sanitàries , no ho podem fer de la mateixa manera que abans.

Per aquest motiu hem pensat que els alumnes de 1r a 5è d’educació primària que ho desitgin poden preparar de manera individual una manifestació artística: una cançó, un ball, un poema... i ho podran mostrar el dia de l’acomiadament de l’alumnat de 6è (previsiblement serà el darrer dia del curs).

Si el vostre fill o filla vol participar en aquest acte, cal que ho comuniqui a la mestra de música, Marga Roca, abans del dia 14 de maig.

Salutacions cordials,


L’equip directiu


circular 28 de març de 2021

INFORMES 2n TRIMESTRE. VACANCES DE PASQUA. RECOLLIDA D’ALIMENTS.


Apreciades famílies,

Us comunicam que els informes del 2n trimestre es podran consultar el proper dimecres 31 de març a les 15 hores a través del GESTIB. Tot l’alumnat d’educació infantil i d’educació primària, tal i com marca la normativa vigent, rep l’informe trimestral. Per tal de poder visualitzar l’informe heu d’entrar al GESTIB amb el vostre usuari i contrasenya. A continuació, cliqueu al menú (tres retxes,una davall l’altra, que veureu a l’esquerra de la barra horitzontal). Seguidament us sortirà un desplegable. Cliqueu a Qualificacions i posteriorment a Avaluació; veureu dues icones. Per veure l’informe complet heu d’anar a la 2a icona, que és un full amb el cantó doblegat. Si algú de vosaltres no pot accedir al GESTIB enviau un correu electrònic al centre.

Comunicar-vos que les vacances de Pasqua comencen aquest dijous. L’horari del dimecres serà l’habitual, a excepció de les activitats extraescolars, que no es faran. Ens retrobarem dia 12 d’abril per iniciar el darrer trimestre del curs.

Finalment, volem agrair les vostres aportacions en la recollida d’aliments.

Us desitjam unes bones vacances de Pasqua.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

Circular 15 de març de 2021

Apreciades famílies,

Us volem comunicar que dissabte passat es va publicar el BOIB la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 10 de març de 2021 per la qual es convoquen ajuts individualitzats de menjador per a alumnes escolaritzats en centres docents no universitaris durant el curs escolar 2020-2021. Per tal de saber si podeu accedir en aquests ajuts cal que llegiu els Requisits per ser beneficiari que figuren a l'annex 1 (us adjuntam el document).

El termini per entregar la documentació és el dia 23 de març.

Salutacions cordials,

L'equip directiu


circular 5 de març de 2021

Apreciades famílies,

Us transmetem les següents informacions sobre temes diversos:

1. Celebració del 8 de març, dia Internacional de la Dona.

El proper dilluns realitzarem diferents actes per celebrar aquest dia. És un bon dia perquè els alumnes es posin la camiseta que els donàrem el mes de novembre.

2. Murals a les parets de l’escola.

La propera setmana l’alumnat de 5è i 6è pintarà una sèrie de murals a les parets de l’escola com a cloenda d’un treball realitzat durant el primer trimestre. Aquesta activitat s’emmarca en el Programa«Accions de sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius en el marc de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència Contra les Dones. Any 2020».

3. Aparcament de bicicletes.

S’ha canviat la ubicació de l’aparcament de bicicletes. Ara el trobareu al porxo per on entren els alumnes de 3r a 6è.

4. Adquisió d’un purificador d’aire amb filtres HEPA (amb rodetes). Com a mesura complementària a la ventilació de les aules, hem comprat un purificador d’aire.Aquest estarà ubicat principalment a les aules d’educació infantil i al menjador, on l’alumnat no duu mascareta.

5. Escola de Pasqua organitzada per Kcodril.

L’empresa que gestiona el servei de Matinet té previst organitzar els matins dels dies 6, 7, 8 i 9 d’abril una escola de Pasqua. Aquesta activitat complirà tots els protocols sanitaris actuals.

6.Recollida d’aliments i productes de primera necessitat. Mallorca Sense Fam.

La nostra escola serà un dels punts de recollida d’aliments i productes de primera necessitat. Podreu fer les vostres aportacions entre els dies 10 i 26 de març. Els productes que es necessiten són els següents: oli, llet, fruita en conserva, tonyina, pots de tomàtiga triturada, sardines, productes de neteja de la llar i productes de neteja personal.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 22 de febrer de 2021

Benvolgudes famílies,

En primer lloc, us recordam que el proper divendres 26 de febrer, el dilluns 1 de març i el dimarts 2 de març són dies no lectius. Us tornam a adjuntar la circular del calendari escolar per al present curs escolar.

En segon lloc, us volem comunicar que hi ha casos d'alumnes amb polls. Pregam reviseu el cap als vostres fills i, si s'escau, faceu el tractament corresponent.

Salutacions cordials,

L'equip directiu.

circular 5 de febrer de 2021

Palma, 5 de febrer de 2021

ORDRES DEL REI CARNESTOLTES

Apreciades famílies,

El Rei Carnestoltes ens ha donat les següents ordres per a la propera setmana.

Dimarts 9 de febrer: Venir vestits d’un esport o professió que els agradi.

Dimecres 10 de febrer: Cal venir molt mudats a l’escola.

Dijous 11 de febrer: Venir amb el pijama.

IMPORTANT: A causa de la situació actual no es pot dur cap objecte i/o complement que es pugui passar fàcilment entre l’alumnat.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

circular 25 de gener de 2021

Palma, 25 de gener de 2021

AGRAÏMENTS I INFORMACIONS VÀRIES.

Apreciades famílies,

En primer lloc agrair l’ajuda rebuda el passat divendres per part dels familiars dels nostres alumnes,que en saber de la caiguda de l’arbre contactaren amb nosaltres i es personaren al centre; també als veïnats i treballadors que en aquell moment es trobaven a la zona i ràpidament es posaren mans a l’obra a tallar l’arbre; al personal del camp de futbol, per possibilitar el pas per accedir a l’escola i per últim, al personal de l’ajuntament encarregat dels centres educatius per la seva rapidesa en actuar.

Una vegada més, agrair-vos a tots vosaltres el respecte i comprensió mostrats envers els sobtats canvis organitzatius.

En segon lloc, informar-vos del següent:

1. Nova pàgina web.

Ja podeu visitar la nostra nova pàgina www.ceipmasalva.org; tota la informació que fins ara teníem al blog la podreu trobar aquí.

2. Mesuradors de CO2.

Des de la setmana passada comptam a totes les aules i al menjador del centre amb detectors de CO2. Aquests aparells mesuren la concentració de diòxid de carboni i ens serveixen per saber si hem de millorar la ventilació dels diferents espais. Ajuden, per tant, a la higiene respiratòria. A l’aire lliure la concentració de CO2 està al voltant de les 400-450 ppm (parts per milió). A les aules no ha d’arribar a un valor límit de 800. Quan a les classes veiem que elsmesuradors arriben als 750 s’obren encara més les finestres.

La conclusió a la qual hem arribat després d’utilitzar els mesuradors és que gairebé sempre cal tenir les finestres i portes -per tal que la ventilació sigui creuada- parcialment obertes. Les estufes de les aules romanen enceses.



Per acabar, demanar que per favor no atureu el cotxe a l’aparcament reservat davant l’entrada principal, ja que és necessari que no estigui ocupat quan arriben els nostres alumnes. Com sempre, restam a la vostra disposició.


Salutacions cordials,

L’equip directiu.

Circular 15 de gener de 2021

Palma, 15 de gener de 2021

Apreciades famílies,

Dimarts dia 19 i d’una manera ben diferent a la que estam avesats celebrarem la festivitat de Sant Antoni i Sant Sebastià. L’alumnat que ho desitgi pot venir vestir de vermell i negre. També, si volen, amb la cara pintada. NO PODEN DUR NI BANYES NI FORQUES. Tot i que no torrarem,és un bon dia perquè el berenar sigui pa amb sobrassada o botifarró.

Tan de bo el proper any ho puguem celebrar com ens agrada.

Recordau que dia 20 és dia festiu i, per tant, no hi haurà classes.

Salutacions cordials,

L’equip directiu.

Circular 7 de gener 2021

Palma, 7 de gener de 2021

Apreciades famílies,

Desitjam que hagueu pogut gaudir d’unes festes tranquil·les i amb salut. Com sabeu, demà tornam ales aules. Es mantindran els serveis de matinet i menjador a l’horari habitual. Les activitats extraescolars queden suspeses perquè ens trobam en el nivell 4 d’alerta sanitària.En aquest trimestre i en vistes a la negativa evolució de la situació epidemiològica cal continuar essent molt estrictes amb les mesures de prevenció: distància de seguretat, rentat de mans i mascaretes. L’ús de la mascareta és obligatori per a tots els adults i alumnes a partir de 1rd’educació primària; per a l’alumnat d’educació infantil és opcional. És important que la mascareta estigui ben ajustada.

L’horari d’entrada i sortida serà el mateix que el 1r trimestre. Recordam a l’alumnat i als familiars dels grups E, F i G que per entrar han d’esperar als espais exteriors que corresponen a cada grup mantenint sempre la distància de seguretat.

És important que els infants venguin ben abrigats a l’escola, ja que la ventilació a les aules i a tots els espais és una mesura imprescindible per combatre el virus.

En altre ordre de coses, comunicar-vos que hem creat una pàgina web on podreu trobar la informació que fins ara es podia consultar al blog. Aviat hi podreu accedir.

Així doncs, ens veiem demà per començar un trimestre carregat de prudència i també d’esperança.Moltes gràcies a tots per la vostra comprensió i col·laboració.

L’equip directiu.

Circular 18 de desembre de 2020

Apreciades famílies,

El proper dimarts 22 de desembre serà el darrer dia de classe d’aquest primer trimestre. Tot i haver estat un principi de curs tan diferent dels altres i alhora difícil, el claustre de professors estam satisfets de com ha transcorregut. Veiem contents els nostres alumnes i amb ganes d’aprendre, el més important per a nosaltres.

Podreu consultar els informes el dia 22 a les 15 hores a través del GESTIB. Si algú de vosaltres no pot accedir al GESTIB contactau amb el centre i us ajudarem.

El dia 22 l’horari serà l’habitual. No hi haurà activitats extraescolars.

Ens retrobarem el divendres 8 de gener de 2021.

Us volem comunicar que els horaris d’entrada i sortida pel proper trimestre seran els mateixos que fins ara. Inicialment no estava previst d’aquesta manera al Pla de contingència, però el claustre hem considerat que continuar com fins ara serà el millor per a tots. Aquest canvi ha estat aprovat també pel consell escolar del centre.

No ens volem acomiadar de vosaltres sense agrair-vos la paciència i comprensió en el curs més difícil fins al moment viscut.

Us desitjam salut per al proper any, sens dubte el bé més preuat.

Atentament,

El claustre de professors.

Circular 23 de novembre de 2020

Apreciades famílies,


Us volem comunicar que hem estat admesos a la convocatòria del programa «Accions de

sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres

educatius en el marc de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència Contra

les Dones. Any 2020».

Part de la subvenció atorgada es destina a la compra de camisetes que seran lliurades el proper

dimecres 25 de novembre a tot l’alumnat i a l’elaboració d’un mural a les parets de l’escola sobre la

temàtica.

El dimecres sortirem al pati a cantar un rap la lletra del qual ha estat escrita per l’alumnat de 3r, 4t,

5è i 6è. Ho farem per grups i respectant les mesures de seguretat prescriptives.

Salutacions cordials,

L’equip directiu

Circular 13 de setembre de 2020

Apreciades famílies,

Mitjançant la present us volem fer arribar la següent informació. Per la seva importància l’enviam per diferents vies. Pregam la llegiu detingudament.


1. APARCAMENT

Com poguéreu observar divendres passat, l’aparcament del costat de l’escola i el del camp de futbol no poden abastar la quantitat de vehicles que hi arriben en aquests moments. Demanam que en la mesura del possible aparqueu a altres zones de Son Sardina i accediu a l’escola caminant. Per la nostra part, ja es va contactar amb la policia local per tal de sol·licitar la seva presència.


2. MESURES DE DISTANCIAMENT. GRUPS D, E, F i G (5 anys, 1r i 2n d’educació primària)

Sabem que les dimensions de la nostra escola i el volum d’alumnes que aquests dies entraran i sortiran a la mateixa hora dificulten poden mantenir les distàncies de seguretat. Tot i així pregam intenteu mantenir el màxim que sigui possible el distanciament en acompanyar i venir a cercar els vostres fills. Recordau també que el límit per a les famílies són les línies grogues marcades als porxos. Per evitar aglomeracions és convenient que només un de vosaltres acompanyi al fill a l’escola i que, en haver-ho fet, desallotgeu el recinte escolar.

Per tal d’evitar aglomeracions a la zona rosa (grups D,E,F, i G), es farà el següent:

La zona rosa estarà dividida en quatre parts per a cada un dels grups (demà matí, a les parets de la zona, trobareu uns cartells amb el nom del grup). Els familiars haureu d’esperar amb els vostres fills a la zona corresponent, intentant deixar un passadís -per la qual cosa haureu d’estar el més a prop possible de la paret, els d’una banda, i del carrer (dins el centre), els de l’altra. En el moment en que hagin d’entrar els diferents grups, els vostres fills accediran al porxo. Vosaltres us heu de mantenir a la zona d’espera.

A les 14 hores les zones d’espera per a les famílies seran les mateixes. D’aquesta manera seran els infants que aniran cap a vosaltres. Les mestres es situaran a l’escultura de ferro i des d’allà dirigiran l’alumnat a la zona d’espera de les famílies.


3. MENJADOR

El servei de menjador s’iniciarà el dilluns 21 de setembre. Tal i com es va explicar a les reunions, l’inici d’aquest servei s’ha endarrerit a causa de la normativa publicada el dia 5 de setembre al BOIB, que ha suposat canviar per complet el que teníem establert al Pla de contingència. A hores d’ara els espais estan organitzats. Ens falta adequar el mobiliari i sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca els monitors extres que necessitem per cobrir la supervisió en els diferents espais. En breu farem una reunió virtual amb les famílies de l’alumnat usuari de menjador per tal d’explicar quin serà el funcionament. Hem organitzat el menjador amb l’alumnat, els familiars dels quals emplenàreu l’enquesta comunicant-nos que utilitzarien el servei. Enguany no és possible que quedin alumnes eventuals.


4. MATINET

Estam treballant per poder oferir aquest servei. El panorama provocat per la COVID 19, juntament amb les mesures actuals, dificulta que l’empresa que fins ara ho gestionava ho pugui continuar fent.


Agrairem la vostra col·laboració i comprensió en aquests moments summament complicats.

Per qualsevol dubte o aclariment, restam a la vostra disposició.


Salutacions cordials,

L’equip directiu